Door Ward Overeem op 21 maart 2015

Meldpunt040, een initiatief van PvdA Eindhoven.

Met dit meldpunt willen we mensen vooruithelpen die bijvoorbeeld vastlopen op het gebied van zorg door de inzet van het PvdA Ombudsteam en tegelijkertijd als PvdA fractie nog beter weten wat er speelt in de Eindhoven op het gebied van zorg. Ook is het goed om te weten waar de mensen tevreden over zijn; er is ook gelegenheid tot het maken van complimenten. Zo nodig kunnen we daar actie op ondernemen, lokaal of in Den Haag. Het thema zorg is de eerste van een serie thema’s waar we op willen inzoomen mede dankzij input via het meldpunt.

Compliment of klacht beiden zijn welkom.
Het melden van een klacht of een compliment kan via de website www.meldpunt040.nl, per mail of telefonisch. Het nummer is van het Ombudsteam zodat inwoners met een klachten direct te woord worden gestaan.

Om mensen op te roepen om gebruik te maken van het meldpunt, hebben we de Eindhovense Marion van Beurden bereid gevonden om haar persoonlijk verhaal te vertellen. Zij vertelt wat haar is overkomen. Door een gebeurtenis werd zij plotsklaps van een zeer actieve vrouw in haar buurt, afhankelijk van zorg. In feite heeft zij haar leven te danken aan de betrokkenheid van haar buren. Zij vertelt hoe zij dankzij haar directe omgeving nu haar zorg heeft geregeld. Maar ook wat niet goed gaat. Afgelopen vrijdag vond dit gesprek plaats. Zeer inspirerend en inzichtgevend. Het zijn dit soort verhalen waar in we geïnteresseerd zijn.

Marion van BeurdenHet gesprek met Marion van Beurden vond plaats bij haar thuis. Het verhaal van Marion is opgetekend door Jack Tinnemans. Ellen Schoumacher en Ward Overeem, beiden fractielid en lid van de Commissie Maatschappij en Ontwikkeling waren hierbij ook aanwezig en hebben Marion diverse vragen gesteld. Zodra het artikel klaar is zal het op onze website worden gepubliceerd.

Doel Meldpunt040.
De PvdA Eindhoven wil graag objectief inzicht krijgen in de verhalen en ervaringen van onze Eindhovense zorggebruikers en professionals maar ook bijvoorbeeld van medewerkers van zorgverzekeraars of het Centraal Indicatie Orgaan Zorg (CIZ)

– Wij willen weten wat er speelt?
– Wat kan beter kan en wat gaat goed?
– De PvdA Eindhoven wil hiermee bereiken dat zowel lokaal als landelijk signalen op de juiste plek terecht komen.
– Koppeling meldpunt naar Tweede Kamer: Otwin van Dijk en Loes Ypma is snel gemaakt.

Vrijwilligers PvdA Eindhoven.
De komende maand gaan de vrijwilligers van PvdA Eindhoven flyers verspreiden in de zogenaamde actiewijken. U komt ons vast tegen.

Ellen Schoumacher en Ward Overeem
Fractie PvdA Eindhoven

Lees op Meldpunt040.nl het artikel dat verscheen in Groot Eindhoven op 18 maart 2015.

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem