Woonbedrijf in Jagershoef: Het onderzoeksrapport van PvdA Eindhoven

19 februari 2024

Huurders in Jagershoef klagen over tocht, schimmel en gebrekkige isolatie na recente woningrenovaties. Wij deelden hun bezorgdheid en gingen over tot actie. Tjeerd Ritmeester en Odet Rosenkrantz gingen met vrijwilligers langs de deur om een steekproef te doen in de wijk. Na gesprekken met de Woonbond, de bewonerscommissie en andere betrokkenen schreven zij een rapport over hun bevindingen.

Het rapport onthult een aantal zorgwekkende bevindingen, waaronder communicatieproblemen, ontevredenheid over renovaties, twijfel over de kwaliteit van verduurzaming, gebrek aan inspraak voor bewoners en klachten over de dienstverlening van Woonbedrijf. Dit zijn ernstige kwesties die een directe impact hebben op de levenskwaliteit van de bewoners en het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen in de weg staan.

We hebben deze problemen niet genegeerd. Integendeel, we zijn in gesprek gegaan met Woonbedrijf en hebben concrete aanbevelingen gedaan om de situatie te verbeteren. Woonbedrijf heeft in dit gesprek toegezegd een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de oplevering van de woningen, alle veroorzaakte schade te herstellen en na te denken over een terugkoppeling naar de raad.

Dit is een stap in de goede richting, maar ons werk is nog niet klaar. We blijven het proces nauwlettend volgen en zullen ervoor zorgen dat de benodigde verbeteringen daadwerkelijk worden doorgevoerd.

Wil je het rapport lezen? Dat kan via de onderstaande links:
Samenvatting Rapport
Volledig rapport