Commissielid

Ward Overeem

Welzijn, (jeugd)zorg en armoedebeleid

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor onze stad. Ik woon in Woensel-West en ben tevens ambassadeur van Dress for Success Eindhoven. In mijn vrije tijd zing ik in het Lampegats Gemengd Mannenkoor en ben ik een liefhebber van wijnen en culinaire hoogstandjes.

Ik heb er zin in en ga ook de komende 4 jaar vol overtuiging keihard blijven knokken voor kwalitatieve goede en betaalbare (jeugd)zorg. Neem onze ervaringsdeskundigen en professionals daadwerkelijk serieus. Stop met onnodige bureaucratie en herindicering. Pak in het sociale domein instellingen in zorg, welzijn en schulddienstverlening die hoge winsten maken, keihard aan.

Mijn PvdA verhaal
Beslissingen van de gemeente hebben veel invloed op onze inwoners, zeker op het gebied van zorg & welzijn. De stad zijn mijn oren en ogen die er samen met kennis van dossiers voor zorgen dat ik een kritisch en genuanceerd raadslid ben. Inwoners, organisaties en het MKB weten mij makkelijk te vinden, niet alleen op het domein waar ik zelf actief ben.

De PvdA Eindhoven is echt belangrijk voor de stad. Onze sociaal democratische waarden zorgen ervoor dat de kloof tussen arm en rijk en mee kunnen doen of afhaken zo klein mogelijk blijft. Wij hebben als fractie verantwoordelijkheid in economisch moeilijke tijden genomen en schromen niet om onze nek uit te steken.

PvdA waarden die ik omarm

 • Gelijke kansen, meedoen, eerlijke verdeling, gelijkheid
 • Solidariteit, inclusieve en toegankelijke samenleving
 • Rechten en plichten het fundament van solidariteit
 • Bestaanszekerheid en werkzekerheid
 • Cultuur inspireert, verbindt en zet aan tot nadenken
 • Samen sterk
 • Goede en betaalbare zorg

Mijn (ideale) stad
Is een toegankelijke stad waar iedereen zich thuis voelt en naar draagkracht en vermogen mee kan doen. Een solidaire, sociale, groene en economisch sterke stad die kansen biedt aan diegene die misschien wat moeilijker mee kunnen komen en die de ruimte biedt aan bedrijven en organisaties die zich positief onderscheiden. Mijn ideale stad is een groene stad vol creativiteit, diversiteit, samenwerking, innovatie, dynamiek met onbegrensde maar realistische mogelijkheden voor elke inwoner. Een gezonde en toegankelijke stad die initiatieven van haar inwoners omarmt met een dienstverlenende overheid die goed luistert en weet wat er speelt. Hierbij is kwalitatieve en betaalbare zorg een must!

Hier ga ik voor:
Een economische sterke stad met een rijk cultureel aanbod. Dat betekent dat er geïnvesteerd wordt in opleidingen & scholing om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daadwerkelijk te matchen aan concrete vraag op de arbeidsmarkt. Dat Eindhoven voor expats en bedrijven interessant is omdat zij in een stad terecht komen die naast sociaal en economisch sterk ook voldoende groen en toegankelijk is en beschikt over een rijk cultureel aanbod.

 • Mijn opgedane ervaring in het sociaal domein (jeugd)zorg & welzijn blijvend inzetten voor toegankelijke goede en betaalbare zorg.
 • Een arbeidsmarkt die kansen biedt ook als je wat moeilijker mee kunt komen.
 • Minder bureaucratie en onnodige regeltjes en van wantrouwen naar vertrouwen.
 • Van zelfredzaam naar samenredzaam!
 • Meer aandacht voor inwoners met een licht verstandelijke beperking en (levenslange)  zorgafhankelijkheid.
 • Oprechte waardering voor familie, mantelzorgers en vrijwilligers.
 • Verbindend arbeidsmarktbeleid en een gezonde gemeentelijke organisatie.

Lees hier verder http://bit.ly/lijst1plek8

Zijn Facebookprofiel Ward Overeem