Lokaal Sociaal: De rood-groene opstap naar de politiek

25 april 2024

Altijd al willen weten hoe het er echt aan toegaat in de politiek? Of wil je zelf meedoen? Dan is dit jouw kans!

We nodigen je uit voor een serie interessante bijeenkomsten in onze cursus Lokaal Sociaal. Ontmoet mensen die er net zo over denken als jij en laat je inspireren door ervaren politici en deskundigen. Iedereen uit de regio is welkom, dus ook leden van GroenLinks. Deze leergang wordt wel georganiseerd door de PvdA regio Eindhoven.

Deelname aan de cursus is gratis, maar er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar. Dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plek! Bij aanmelding houden wij rekening mee dat je ernaar streeft om alle dagen aanwezig te zijn.

Aanmelden kan hier: https://forms.gle/3ZowvmaEDwicPvue7

Als er veel belangstelling is, doen we de cursus ook in de eerste helft van 2025 nog een keer. Mis deze kans niet om meer te leren over politiek en samenleving en om nieuwe mensen. Voor eventuele vragen of opmerkingen kan je mailen naar [email protected]

We kijken ernaar uit om je te zien!

Hier is een voorproefje van het programma:

1e sessie – Zaterdag 25 mei 2024
10:00 – 13:00

Ontmoet Marjolein Senden, voorzitter van PvdA Regio Eindhoven, en maak kennis met je mededeelnemers. Laat je vervolgens inspireren door Paul Depla, die zijn ervaringen deelt over zijn rol als burgemeester, zijn visie op sociaaldemocratie en meer. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

2e sessie – Zaterdag 1 juni 2024
10:00 – 13:00
Ontdek het verhaal van Mary Fiers, een krachtige vrouwelijke politicus, en verdiep je in de rol van vrouwen in de politiek samen met Ria Otten, VIP040, en Marjolein Senden.

3e sessie – Zaterdag 29 juni 2024
Een excursie naar de PvdA Brabantdag waar we samen met het OV naartoe gaan.

4e sessie – Dinsdagavond 10 september 2024
16:30 – 21:30

Maak kennis met lokale politici zoals Rosa van den Nieuwenhof, raadslid PvdA Eindhoven, tijdens een politieke avond op het Gemeentehuis van Eindhoven, gevolgd het bijwonen van een raadsvergadering.

5e sessie – Zaterdag 28 september 2024
10:00 – 13:00

Sluit de leergang af met een fietsexcursie door Eindhoven onder leiding van Mieke Verhees, wethouder wonen, wijken, ruimte en dienstverlening, gevolgd door een gezellige afsluiting in ’t Honk.