Door Ward Overeem op 14 december 2014

De week van Ward

Soms moet je het nuttige met het aangename verenigen dus spraken mijn collega Ellen Schoumacher en ik vorig weekend af om tijdens een lunch in het PSV stadion, de commissievoorbereiding te doen en de inhoud van een presentatie voor onze ledenvergadering van afgelopen donderdag voor te bereiden.

Vandaag ging mijn speciale aandacht uit naar alle veranderingen in de Jeugdzorg die ik nauwgezet en kritisch volg. Vandaag weer contact gehad met een zorgorganisatie en ouders die gebruik maken van de Jeugdzorg. Dit dossier blijft mijn aandacht hebben.

Op maandag is altijd onze fractievergadering. Tijdens deze vergadering overleggen we per commissie wat onze inbreng in de commissies zal zijn en wie het woord voert. Voor de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling zou ik deze keer de woordvoerder zijn. Van mijn ervaren collegae fractieleden kreeg ik tijdens onze fractievergadering nog een aantal goede en waardevolle tips mee. Wat is ons politieke punt? Wat willen we besproken of geagendeerd hebben?, etc.

Het Stedelijk Kompas
Voor de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling stond dinsdag een evaluatie van het Stedelijk Kompas op de agenda. In het Stedelijk Kompas is vastgelegd hoe de gemeente Eindhoven samen met een aantal instellingen (ongeveer 25) de maatschappelijke zorg en opvang voor de periode 2008 – 2015 hebben geregeld. Er gaat veel goed en dat is positief maar er zijn ook een aantal zorgpunten en die hebben we aangestipt. Als u hier klikt Stedelijk Kompas  kunt u mijn bijdrage lezen.

ALV 2014Algemene ledenvergadering PvdA Eindhoven.
Afgelopen donderdag stond een Algemene Ledenvergadering gepland. Op de agenda stond onder meer de decentralisaties (veranderingen in de Zorg, WMO, Jeugdzorg) gepland. Samen met Ellen Schoumacher zou ik dit onderwerp voor onze rekening nemen. De laatste maanden is er namelijk veel aandacht voor de decentralisaties maar is er ook veel reuring en onrust te lezen in het nieuws. Ellen en ik hebben in eerste instantie uiteengezet wat al deze veranderingen precies voor Eindhoven inhouden en hoe het proces naar alle veranderingen toe tot stand is gekomen. Daarnaast hebben we laten zien wat de PvdA-Eindhoven de afgelopen periode bereikt heeft en waar we ons de komende periode keihard voor gaan maken? Denk hierbij aan de PvdA motie ‘Zuinig op zorg, zuinig op mensen’ (herindicatie termijn niet 5 maar 20 jaar voor mensen die dankzij thuishulp kunnen wonen in focuswoningen)  en Raadsvragen omtrent ontslagen ZuidZorg – 40% behoud van extra arbeidsplaatsen voor Eindhovenaren, door invoering dienstencheques dankzij inzet Wethouder Depla.

PvdA Brabant5Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen in 2015
Afgelopen zaterdag stond de Gewest vergadering van de PvdA Brabant in Eindhoven gepland. Zowel de programma’s voor de waterschapsverkiezing als de Provinciale Statenverkiezingen stonden geagendeerd en zijn unaniem aangenomen. Tevens zijn de kandidaten en de volgorde op beiden lijsten vastgesteld. Ik wens de Eindhovense kandidaten heel veel succes. En dat wordt weer campagne voeren in 2015.

Voor de Provinciale Statenverkiezingen staan de Eindhovenaren Jan Hopstaken op plek 14  en Gerben Welling op plek 23. Wat betreft de Waterschapsverkiezing is Ab Oosting op plek 2 te vinden.

 

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem