Wijkestafette Doornakkers

3 maart 2020

Doornakkers. Wat gebeurt daar? Heel veel. Vooral voor mensen die wat hulp en aandacht nodig hebben. En ook voor mensen die dankzij de initiatieven vrijwilligerswerk kunnen doen.

Op zaterdag 14 maart bezoeken we vier bijzondere plaatsen.

10 uur: Start met koffie in Vitalis Berckelhof, Generaal Cronjéstraat 3 Eindhoven. Met speciale aandacht voor het project ‘Skon’. Een project dat een andere kijk op afval geeft.

Daarna lopen we naar het Stadshobbycentrum Eindhoven, Paul Krugerlaan 55. Een werkplaats voor senioren en mensen die geen baan hebben of anderszins buiten de mainstream van de samenleving vallen. De begeleiders zijn allemaal vrijwilligers.

De volgende plek ligt meteen naast het Stadshobbycentrum. Pas verhuisd: Awesome. Op het eerste gezicht een plek waar tweede hands kleding wordt verkocht. Dus vaak voor mensen met weinig geld.  Maar Awesome is minstens zo belangrijk voor de vrijwilligers die hier een werk- en ontmoetingsplek hebben.

En omdat we toch in Awesome zijn lopen we meteen door naar de Buurtfabriek, die na vele verhuizingen eindelijk een vaste stek gevonden heeft. Ook hier gaat het weer over meedoen, erbij horen, jezelf ontwikkelen.

Om 12 uur is iedereen weer terug in Berckelhof.

 

Laat je inspireren, loop op 14 maart met ons mee door een stukje Doornakkers. Aanmelden: frits.achten@cke.nl