Van uitstel naar afstel…..

Door Frank Depla op 6 december 2017

Op 30 oktober konden we nog melden dat het plan om het baantjes zwemmen op de middag te laten verdwijnen in de Tongelreep op initiatief van de PvdA werd uitgesteld door de wethouder. Nu dus van uitstel naar afstel! En hoe is dit gelukt?!: Twee  zwemmers (Ellen en Marian) waren het niet eens met deze sluiting. Na afloop van het zwemmen  raakte ze in gesprek onder de douche van het zwembad: “waarom gaan we hier niet iets aan doen?” Ze begonnen een actie en haalde in een korte tijd 588 handtekeningen op.
Ook de wethouder zag uiteindelijk in dat het geen goed plan was. Want zwemmen op de middag wordt juist door veel mensen gebruikt omdat ze op andere tijden niet kunnen zwemmen. Kortom een zeer geringe bezuiniging met als effect dat minder mensen gaan zwemmen. Juist dat zwemmen is voor veel van deze bezoekers een middag om te ontspannen, te bewegen en elkaar te ontmoeten.

De twee initiatiefnemers bereikte  een compromis met de wethouder: het zwembad sluit tussen 12.00 en 14.00 uur. De rest van de middag blijven de de baantjes zwemmers welkom!
Kortom met wat steun van de PvdA, maar vooral door de actie van de twee eerder genoemde zwemmers kan ook in het nieuwe jaar weer gewoon worden gezwommen op de middag.
Groot compliment voor deze twee zwemmers, Ellen en Marian!

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla