Door Frank Depla op 9 september 2015

Snelfietspad Eindhoven – Helmond nog wel nodig?

Het commentaar van het ED zou ons bijna doen twijfelen of het verstandig is door te gaan met de aanleg van dit fietspad. Het wil niet vlotten met de aanleg. “ Er ligt er toch al een fietspad tussen Helmond en Eindhoven? “
Jawel, maar dit is recreatief fietspad, smal , niet verlicht, met in de stad obstakels.

Zoals kruispunten. Kortom dit is geen ‘snelweg”, maar eerder een’ provinciale’ weg, om de vergelijking met autowegen maar eens aan te gaan. Juist nu we nadrukkelijk kiezen om de bereikbaarheid te vergroten van Zuidoost Brabant is het van belang dat het aantrekkelijker wordt grotere afstanden met de fiets te doen ipv de auto. Daarnaast is een dergelijk fietspad ook uitstekend voor de gebruikers van de E-Bike. Een populatie weggebruikers die dagelijks groeit.

Tenslotte leert de ervaring van gebruikers van de Slowlane – een snelfietspad wat inmiddels is aangelegd tussen Best en Veldhoven en high techbedrijven, High Tech Campus TU en centrum verbindt – dat een dergelijk fietspad aantrekkelijk is om de fiets te pakken ipv de auto.

Een gebruiker voor omroep Brabant: “ik schiet er in Best op en schiet er in Veldhoven vanaf”. “Het is een ritje van een half uur op een mooi pad, eerst was het een hobbelpaadje dit stimuleert het fietsen, ik vind het geweldig…”

Omdat het onvoldoende opschiet met het andere snelfietspad, Helmond eindhoven, heeft de PvdA in de Statenfractie in Den-Bosch, en de PvdA fracties in Nuenen, Helmond en eindhoven hierover vragen gesteld aan de colleges.

Frank Depla

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla