Door Frank Depla op 14 november 2014

Schoonmaakdag de Oude Spoorbaan

Schoon , heel en veilig

Dat is de slogan voor een leefbare wijk! Dus ook voor de bewoners van de ” oude spoorbaan”
Maar dan moeten de mouwen worden opgestroopt.
Niet alleen op straat , maar ook door gezamenlijk afspraken maken over een schone en veilige buurt.
En dat laastste was en is nodig in deze mooie buurt in Gestel. In deze buurt zijn voorzieningen van NEOS, o.a. opvangplaatsen voor ex-verslaafden.  Dat geeft soms overlast in de wijk. Maar juist door het maken van goeie afspraken met elkaar (gemeente , neos, politie , woningcoöperatie, bewoners en ondernemers) wordt deze overlast aangepakt.
Een aantal buurtbewoners heeft zich hier hard voor gemaakt, met succes!
En zaterdag  8 november was  het “mouwen opstropen”  op straat. In het prachtige najaarszonnetje konden bewoners  hun grofvuil die dag aanbieden, waardoor ook in dat opzicht de buurt weer werd ” opgeschoond”. Medewerkers van Woonbedrijf, klanten van Neos, de ijzerboer, CURE met de vuilniswagen, de gemeente, de wijkagent, de kringloopwinkel en natuurlijk de bewoners zelf zorgde die dag voor de inzameling van grofvuil.
Een mooie aanpak welke de PvdA van harte ondersteunt, niet alleen in het Stadhuis, maar juist door op deze zaterdag ook de ‘ mouwen op te stropen’ . Want de wijk schoon heel en veilig houden doe je door afspraken met elkaar te maken aan de keukentafel, maar natuurlijk vooral op straat , door elkaar op aan te spreken en aan te pakken!
De PvdA wenst de buurt veel succes met deze aanpak.
Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla