Door Mary Fiers op 12 augustus 2015

Overlijden Karel van de Laarschot

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Karel van de Laarschot is overleden.

Karel heeft zijn sporen binnen de PvdA Eindhoven verdiend. Van 1978 tot 1998 zat hij namens de PvdA in de gemeenteraad, met een korte onderbreking van 1987 tot 1990. Hij wist waar hij het over had. Met grote deskundigheid en nauwkeurigheid was hij betrokken bij zijn onderwerpen onderwijs, cultuur en kunst. In stevige discussies over oa. de toekomst van het Van Abbe, het behoud van de Steentjeskerk en het Karregat bleef zijn bijdrage in de raad (zoals altijd) afgewogen, onderbouwd en netjes. Hij had een hekel aan ‘bla-bla”.

Karel was in de roerige tijd van nieuw links actief binnen onze afdeling. Het ging er soms heftig aan toe, maar volgens fractiegenoot Peter van de Baar bleef Karel altijd rustig, correct en hoffelijk. Karel heeft ook grote betekenis voor de PvdA gehad achter de schermen. Hij coachte in de loop der jaren veel fractieleden en wethouders. Ook deed hij veel intern werk voor de fractie en de afdeling. Hij droeg de vereniging een warm hart toe. Zo was het Karel die de eerste PvdA-burgemeester, Jaap van der Lee, nadrukkelijk betrok bij de leden.

Wij missen een echte en betrokken sociaal-democraat en wensen zijn familie heel veel sterkte!

Mary Fiers
Voorzitter PvdA Eindhoven

Mary Fiers

Mary Fiers

Met veel plezier woon ik in Eindhoven. Op mijn 17e ben ik hier gaan studeren en niet meer weggegaan. Eindhoven is de stad van de toekomst en nooit ‘af’. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om steeds weer nieuwe dingen te bedenken en te doen. Daar houd ik van! Samen de handen uit de mouwen.

Meer over Mary Fiers