Mieke Verhees gekozen tot lijsttrekker!

13 september 2021

Afgelopen week vond een online ledenraadpleging plaats om de lijsttrekker te kiezen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. De stemming is geldig, daar de minimale kiesgrens van 15% ruimschoots is doorbroken met een opkomst van 42,5% van de Eindhovense leden. 40,8% van de kiezers stemde op één van de drie kandidaten, 1,8% van de stemmen was blanco.

Middels deze raadpleging is Mieke Verhees gekozen tot lijsttrekker. Zij kreeg 49,6% van de stemmen (69 stemmen). Hafid en Tjeerd eindigden op een gedeelde tweede plek met allebei 25,2% van de stemmen. Er zijn bij het secretariaat geen meldingen binnengekomen dat het onmogelijk was om te stemmen met de uitnodiging en de stemcode. Een aantal leden heeft -op verzoek- nogmaals de code / e-mail ontvangen om zodoende te kunnen stemmen.

Mieke Verhees reageert op haar verkiezing: “Ik ben ongelooflijk trots dat ik door mijn partij ben voorgedragen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een hoge opkomst en een stevig mandaat geeft mij enorm veel energie om samen met de club deze kar te gaan trekken.

Ik dank mijn medekandidaten voor hun kandidatuur waarmee ze hebben laten zien dat onze partij leeft en veel potentie heeft. Ik dank het bestuur voor de ondersteuning en al het werk dat ze in deze verkiezing heeft gestoken. Maar vooral dank ik de leden voor de steun en het vertrouwen.

Het wordt een grote uitdaging, maar ik heb er zin in!”