Klaar voor de verkiezingen!

Door Mary Fiers op 27 december 2017

Op donderdag 21 december 2017 heeft de Algemene Ledenvergadering (ALV) het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld.

De avond begon met het verkiezingsprogramma. De programmacommissie bestaand uit Jack, Yasin, Noami, Jan, Frank en Mary heeft, met hulp van velen, mooi werk geleverd. Complimenten daarvoor.

Het conceptprogramma was goed gelezen door de leden. Er waren dan ook ruim 10 wijzigingsvoorstellen (amendementen). Onder andere op het gebied van sport, regulering kamerverhuur, seniorenhuisvesting basisinkomen en nog enkele punten en komma’s. De seniorenwerkgroep was grootleverancier. Het verkiezingsprogramma is met een aantal wijzigingen definitief vastgesteld. Klik hier voor de eindversie.

Na een korte pauze stond de kandidatenlijst op het programma. De voorzitter van de Kandidaatstellingscommissie, Gaby van de Biggelaar, begint met een algemene toelichting op de kandidatenlijst. Daarna volgt de vaststelling. Altijd spannend. Onze lijsttrekker Yasin is al eerder verkozen. Vandaag beginnen we dus op nummer 2. Ook deze keer (traditie in Eindhoven) een aantal pogingen om de volgorde van de lijst te wijzigen. Uiteindelijk wordt de lijst ongewijzigd vastgesteld. Het resultaat ziet er als volgt uit:

  1. Yasin Torunoglu
  2. Arnold Raaijmakers
  3. Hafid Bouteibi
  4. Wil van Haalen
  5. Marjolein Senden
  6. Jan Hopstaken
  7. Ellen Schoumacher
  8. Ward Overeem
  9. Edith van Dijk
  10. Patrick van Tuijn
  11. Erik van der Werff
  12. Eric Cols
  13. Moamer Klempic
  14. Vanessa Jolink
  15. Irme Franssen
  16. Patrick Stassen
  17. Albertien Schoots
  18. Henk Vlemmix
  19. Ria Otten
  20. Peter Meulensteen
  21. Conny Oosterhout
  22. Jelle Krol
  23. Madelon vd Hofstad
  24. Frits Achten
  25. Trudy van Helmond
  26. Joran van Aart
  27. Shirodj Raghoenath
  28. Gerben Welling
  29. Frank van de Kerkhof
  30. Judith van der Belt
  31. Hans Lamers
  32. Paul Boel
  33. John Heijligers
  34. Ad Sparidaens
  35. Gaby van den Biggelaar
  36. Erik van Merrienboer
  37. Staf Depla
  38. Mieke Verhees
  39. Frank Depla

Uiteraard ook een groot compliment voor de Kandidaatstellingscommissie: Gaby, Judith, Hans, Mohamed, Sultan en Frank. Bedankt voor het vele werk!

De uitgebreidere notulen kun je via deze link downloaden.

 

Mary Fiers

Mary Fiers

Met veel plezier woon ik in Eindhoven. Op mijn 17e ben ik hier gaan studeren en niet meer weggegaan. Eindhoven is de stad van de toekomst en nooit ‘af’. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om steeds weer nieuwe dingen te bedenken en te doen. Daar houd ik van! Samen de handen uit de mouwen.

Meer over Mary Fiers