Klaar voor de verkiezingen!

Door Mary Fiers op 27 december 2017

Op donderdag 21 december 2017 heeft de Algemene Ledenvergadering (ALV) het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld.

De avond begon met het verkiezingsprogramma. De programmacommissie bestaand uit Jack, Yasin, Noami, Jan, Frank en Mary heeft, met hulp van velen, mooi werk geleverd. Complimenten daarvoor.

Het conceptprogramma was goed gelezen door de leden. Er waren dan ook ruim 10 wijzigingsvoorstellen (amendementen). Onder andere op het gebied van sport, regulering kamerverhuur, seniorenhuisvesting basisinkomen en nog enkele punten en komma’s. De seniorenwerkgroep was grootleverancier. Het verkiezingsprogramma is met een aantal wijzigingen definitief vastgesteld. Klik hier voor de eindversie.

Na een korte pauze stond de kandidatenlijst op het programma. De voorzitter van de Kandidaatstellingscommissie, Gaby van de Biggelaar, begint met een algemene toelichting op de kandidatenlijst. Daarna volgt de vaststelling. Altijd spannend. Onze lijsttrekker Yasin is al eerder verkozen. Vandaag beginnen we dus op nummer 2. Ook deze keer (traditie in Eindhoven) een aantal pogingen om de volgorde van de lijst te wijzigen. Uiteindelijk wordt de lijst ongewijzigd vastgesteld. Het resultaat ziet er als volgt uit:

 1. Yasin Torunoglu
 2. Arnold Raaijmakers
 3. Hafid Bouteibi
 4. Wil van Haalen
 5. Marjolein Senden
 6. Jan Hopstaken
 7. Ellen Schoumacher
 8. Ward Overeem
 9. Edith van Dijk
 10. Patrick van Tuijn
 11. Erik van der Werff
 12. Eric Cols
 13. Moamer Klempic
 14. Vanessa Jolink
 15. Irme Franssen
 16. Patrick Stassen
 17. Albertien Schoots
 18. Henk Vlemmix
 19. Ria Otten
 20. Peter Meulensteen
 21. Conny Oosterhout
 22. Jelle Krol
 23. Madelon vd Hofstad
 24. Frits Achten
 25. Trudy van Helmond
 26. Joran van Aart
 27. Shirodj Raghoenath
 28. Gerben Welling
 29. Frank van de Kerkhof
 30. Judith van der Belt
 31. Hans Lamers
 32. Paul Boel
 33. John Heijligers
 34. Ad Sparidaens
 35. Gaby van den Biggelaar
 36. Erik van Merrienboer
 37. Staf Depla
 38. Mieke Verhees
 39. Frank Depla

Uiteraard ook een groot compliment voor de Kandidaatstellingscommissie: Gaby, Judith, Hans, Mohamed, Sultan en Frank. Bedankt voor het vele werk!

De uitgebreidere notulen kun je via deze link downloaden.

 

Mary Fiers

Mary Fiers

Met veel plezier woon ik in Eindhoven. Op mijn 17e ben ik hier gaan studeren en niet meer weggegaan. Eindhoven is de stad van de toekomst en nooit ‘af’. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om steeds weer nieuwe dingen te bedenken en te doen. Daar houd ik van! Samen de handen uit de mouwen.

Meer over Mary Fiers