Gemeenteraadslid iets voor jou?

5 mei 2021

Nergens is de politiek dichterbij mensen als in de gemeente. Je vertegenwoordigt de mensen uit je omgeving en probeert hun – en jouw- omgeving een stukje beter te maken. Raadswerk is goed voor je netwerk bovendien en je ontwikkelt je zelf op terreinen die ander misschien niet gemakkelijk aan bod waren gekomen. In Eindhoven zit de PvdA op dit moment met een fractie van zes mensen in de raad. De gehele procedure m.b.t. data is hier te vinden.

Zoals je weet zijn er in 2022 gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor zoeken we goede kandidaten. Wat goede kandidaten zijn?  In het profiel vind je meer informatie over welke eigenschappen wij verwachten van mensen die namens de PvdA in de Eindhovense raad willen. Als je op de lijst wilt, kun je je kandidaatstelling tot 12 september mailen naar [email protected]. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan Frank Depla. Frank zat namens de PvdA jarenlang in de Eindhovense gemeenteraad, ook als fractievoorzitter. Hij weet van de goed en de rand en vertelt daar graag over: 06 20 03 15 74.

Een volledige aanmelding
Als je je wilt aanmelden, stuur dan svp ook een motivatiebrief mee en een VOG (de KandidaatStellingsCommissie zal nog contact opnemen met de kandidaten zodat de juiste VOG kan worden aangevraagd en die kan worden gedeclareerd. In ieder geval zal deze moeten worden aangeleverd voor 20 september 2021). De afdelingssecretaris stuurt je na de aanmelding de interne bereidverklaring en de erecode toe. Beide documenten graag voor 20 september 2021 ondertekenen en mailen aan de afdelingssecretaris.

Lijsttrekkerschap
Tot en met 1 augustus 2021 kunnen mensen zich kandideren voor het lijsttrekkerschap. Als zich twee of meer geschikte kandidaten melden, vindt er een ledenraadpleging plaats tussen 6 en 12 september 2021. Deze wordt uitgeschreven door het afdelingsbestuur. Het afdelingsbestuur kan besluiten een aanbeveling te sturen aan de leden inzake de mogelijke kandidaten voor het lijsttrekkerschap. De procedure om een kandidaatstelling te vervolledigen zal spoedig worden bekendgemaakt.

Je bent van harte welkom!