Door Frank Depla op 7 februari 2016

Jongeren allemaal naar school, ook jonge vluchtelingen met een status.

De PvdA fractie kwam erachter dat School 23, een school waar ook onderwijs wordt verzorgt voor anderstaligen, geen capaciteit meer heeft om leerlingen op te nemen. Dat zou beteken dat jonge asielzoekers met een status niet naar school kunnen, en dus ook geen Nederlandse taal leren. Met het aanleren van de Nederlandse taal begint de integratie. Daarnaast is het niet goed wanneer kinderen thuis blijven, of dit nu jonge vluchtelingen zijn met een status, of kinderen / jongeren uit Nederland. Op school leer je niet alleen, maar ontmoet je ook andere jongeren wat ook de kans op integratie vergroot. Het probleem doet zich hoofdzakelijk voor met jongeren uit de randgemeentes.

Voor de PvdA is dit aanleiding geweest om aan wethouder Visscher van de SP hierover vragen te stellen:
“klopt het bericht en wanneer het juist is, wat kan de Wethouder hier aan doen?”

Het bericht bleek juist en de Wethouder zal er alles aan doen zodat niet alleen jonge Eindhovense vluchtelingen naar school kunnen, maar ook de jongeren van de randgemeente.
Ze wil dit samen met haar collega’s in de regio oplossen en heeft uitgesproken dat na de carnaval alle jongeren naar school moeten kunnen. We zijn blij met deze voortvarende aanpak!

Frank Depla

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla