Jan Hopstaken stopt als commissielid voor de PvdA

27 oktober 2022

In onderstaand bericht wat hij geschreven heeft aan zijn collega raads- en commissieleden  licht hij zijn keuze toe. Natuurlijk vinden we als PvdA Eindhoven het jammer dat Jan stopt. Een enthousiast en gedreven commissielid die opkwam voor de belangen van de fietsers in onze stad. Ook zette hij zich in voor een leefbaarder en veiliger Oud Woensel in het belang van de bewoners. Tenslotte maakte hij werk van een duurzamere en groenere stad.

Via deze weg bedanken we Jan voor zijn inspanningen en wensen we hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging! En natuurlijk zijn we blij dat hij betrokken blijft bij de politiek én de PvdA .

Frank Depla
Bestuurslid PvdA Eindhoven

“Sinds oktober 2016 ben ik betrokken bij de Eindhovense politiek, eerst als commissielid en later als raadslid. In deze periode heb ik me altijd met hart en ziel voor mijn stad ingezet. Dat zal ik ook blijven doen maar vanaf 1 november in de functie van Adviseur Public Affairs bij het Summa College. In deze rol ga ik me binnen relevante netwerken inzetten voor thema’s zoals Een Leven Lang Ontwikkelen en de verdere integratie van het Summa in de samenleving. Omdat in deze functie de schijn van belangenverstrengeling moet worden vermeden, zijn beide functies onverenigbaar en neem ik voor nu afscheid van het raadswerk.

Ik ben blij dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan een leefbare stad via onder andere het initiatiefvoorstel Fiets op 1, meer groen en duurzame mobiliteit. Daarbij heb ik de samenwerking met velen van jullie zeer gewaardeerd.

Deze unieke kans om mijn passies voor zowel onderwijs als politiek te verenigen in 1 functie heb ik aangegrepen. Het MBO levert namelijk een grote bijdrage aan het oplossen van hedendaagse en toekomstige uitdagingen in onder andere de bouw, zorg, onderwijs en energietransitie. Via mijn nieuwe baan blijf ik betrokken bij de politiek, maar in een andere rol. Ik zie uit naar onze toekomstige samenwerking!” – Jan Hopstaken