Fietstocht So You Wanna be A Politician

11 juli 2021

Ons lid Jack Kerremans (Eindhoven) schreef een samenvatting van de fietstocht in het kader van de cursus So You Wanna be A Politician

 

Onder leiding van een gepassioneerde wethouder (Yasin Torunoglu) ging een groepje deelnemers aan de leergang So You Wanna Be a Politician – regio 040 per fiets de stedenbouwkundige veranderingen in Eindhoven bekijken.

Uiteraard ook leuk om elkaar beter te leren kennen in deze fietssurvival in het Eindhovense verkeer. Maar vooral boeiend om te horen wat de argumenten waren om zaken zo te realiseren zoals ze uiteindelijk gerealiseerd zijn.

 

We bezochten Woensel west ,wat een modelwijk geworden is nadat hier op creatieve manier de leefbaarheid ongelooflijk verbeterd is. Ook de vraag waarom de omliggende wijken (nog) niet aangepakt zijn werd niet vermeden. Daarna bezochten wij het Philips Nederland terrein aan de Boschdijk , de Oirschotse dijk en het stationsgebied in het centrum.

 

Op een eerlijke, open manier werd ons duidelijk waar de keuzes lagen en wat de mogelijkheden zijn om onze idealen te realiseren. Als voorbeeld het Philips terrein aan de Boschdijk: wordt een dergelijk terrein ontwikkeld door een projectontwikkelaar of een woningbouwcoöperatie (sociale woniongbouw)? Dan maakt een sterke wethouder met een PvdA-achtergrond en een progressieve gemeenteraad samen het verschil!
Ook minder succesvolle zaken werden eerlijk gedeeld.

 

Als laatste werd het futuristisch plan bij het station bevlogen duidelijk gemaakt. Het is ons duidelijk geworden dat er een enorme opdracht ligt.(60.000 woningen voor 2050!) Maar met de enorme energie en passie van Yasin zijn we zeker op de goede weg. Wij als aankomende politici hebben zeker veel geleerd.

 

Yasin en Wil : ontzettend bedankt.