Door Frank Depla op 1 juli 2014

Exploitatie van de Turbotol, een taak voor de gemeentelijke overheid?

Bij de bespreking van de kadernota is discussie gevoerd over de toekomst van de Tongelreep, in het bijzonder het golfslagbad. De nieuwe coalitie, waaronder de PvdA vindt het in de lucht houden van dit waterpretpark niet meer een taak van de overheid. Als gemeente leggen we jaarlijks ruim een miljoen bij de exploitatie. Daarbij komt dat we nu ook de afweging moeten maken of we hier nog eens 4 miljoen in gaan investeren. Wanneer dan ook nog een fors bedrag moet worden bezuinigd op sport is dit golfslagbad voor de PvdA geen prioriteit. Daarmee is niet gezegd dat we dit golfslagbad willen sluiten, zeker niet wanneer er marktpartijen zijn die dit bad willen exploiteren. Dan is dat voor ons een reële optie.

Maar wanneer we moeten kiezen tussen het subsidiëren van een bezoeker van het golfslagbad, welke ook nog eens voor ruim 60% van buiten Eindhoven komt, of de sport bevorderen voor onze eigen inwoners, is de keuze snel gemaakt. Dan kiezen we voor toegankelijke en betaalbare sportvoorzieningen voor de breedtesport, zoals sporthallen, buitensportaccomodaties en zwembaden, waar verenigingen en andere Eindhovense breedtesporters terecht moeten kunnen. En we kiezen voor het ondersteunen van de ‘sociale infrastructuur’ van de sport in Eindhoven die sportdeelname bevorderen, zoals het versterken van sportclubs en buurtsportcoaches die actief zijn in de wijken en op scholen. De PvdA gelooft dat een Euro hierin meer bijdraagt aan bewegen van Eindhovenaren dan een euro bijleggen aan het “draaiend houden” van een verouderde Turbotol..

Frank Depla
Raadslid PvdA
Woordvoerder Sport

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla