Door op 22 juni 2014

De week van Ward Overeem

Maandag 16 juni 2014
Het fractieoverleg ter voorbereiding van de Raadsvergadering van dinsdag staat deze keer grotendeels in het teken van de Jaarrekening. Onze woordvoerder van de PvdA morgen, is Arnold Raaijmakers. Zo levert elk fractielid op zondagavond zijn of haar eigen input aan. Dat doe ik ten aanzien van de onderwerpen zorg, onderwijs en welzijn.

Wat wel leuk is om te weten, is dat wij als fractie elke week veel uitnodigingen krijgen om ergens bij aanwezig te zijn. Alleen al deze week hebben we als fractie 15 uitnodigingen gehad. Wij proberen als fractie dan ook bij zoveel mogelijk activiteiten waarvoor wij zijn uitgenodigd, aanwezig te zijn. De uitnodigingen worden zoveel mogelijk aan de hand van het onderwerp verdeeld over de fractieleden die betreffend onderwerp in hun portefeuille hebben. Dat betekent deze week voor mij dat ik op donderdag, vrijdag en zaterdag namens de PvdA acte de présence zal geven.

Dinsdag 17 juni 2014
De ochtend en middag hebben in het teken gestaan van mijn eigen werk en tussendoor neem ik de ingekomen vragen en moties door. Begin van de avond is het raadsvergadering en zal onder anderen de jaarrekening worden besproken. De PvdA staat bekend als kritische volgers van het college en neemt ten aanzien van de Jaarrekening een kritisch doch coöperatieve houding aan. Samen met de VVD en CDA in de oppositie als met onze coalitiepartners SP en Groen Links dienen wij een aantal moties in. Verder is een belangrijk punt van de vergadering afgevoerd te weten het Integraal Huisvestingsplan voor het primair en voortgezet onderwijs. Wordt vervolgd, aangezien wij hier ook nog wel enkele kritische vragen over hebben. Er blijven echter voldoende zaken over die besproken moeten worden.

Lid van geloofsbrievencommissie
Er worden vanavond ook enkele nieuwe Commissieleden van D’66 en Groen Links beëdigd. Als lid van de geloofsbrievencommissie heb ik samen met mijn andere commissieleden op voorhand de dossiers bekeken. Gelukkig hebben we geen afwijkende zaken geconstateerd waardoor Burgemeester van Gijzel hen kan beëdigen.Wat betreft de wethouders moesten er nog Verklaringen Omtrent Gedrag worden afgegeven door het Ministerie. Waardoor de geloofsbrievencommissie kon aangeven dat er geen bezwaren meer kunnen zijn tegen deze Wethouders.

Schorsing van de raadsvergadering
De Raadsvergadering wordt nog even geschorst vanwege het feit dat een aantal mensen op de publieke tribune stampij maken over een appartementencomplex dat er in Gestel gaat komen. Het betreft een burgerinitiatief van bewoners zelf. Deze bezwaarmakers wordt nadat zij luid en duidelijk hun statement hebben gemaakt, vriendelijk gevraagd om de raadszaal te verlaten. Zij zijn tegen dit appartementencomplex omdat het hier een appartementencomplex betreft waar Turkse ouderen willen gaan wonen. De zeer kwetsende pamfletten laat ik hierbij achterwegen. Gelukkig stemmen 44 van de 45 raadsleden in met het plan.

Woensdag 18 juni 2014
Vandaag in het teken van mijn eigen werk voor United Social. Wel enkele mails beantwoord en de website van de PvdA Eindhoven bijgewerkt.

Donderdag 19 juni 2014
Eind van de ochtend en begin van de middag aanwezig bij het vrijwilligerspunt. Kennis gemaakt met het vrijwilligersveld en diverse betrokken partijen waaronder het Rode Kruis, de Zonnebloem, Vrijwillige hulpdienst en Lunetzorg. Ik zat aan een tafel waar het onderwerp Eigenkracht/Samenkracht centraal stond. Erg nuttig om kennis te maken en informatie uit wisselen zodat we elkaar in de toekomst makkelijk kunnen vinden.

De avond staat in het teken van mijn andere grote passie en dat is zingen bij het Lampegats gemengd Mannenkoor. We repeteren voor Ameezing Eindhoven op 19 september en doen diezelfde week ook mee met Remember september dat in het teken staat van 70 jaar bevrijding.

Vrijdag 20 juni 2014
In de ochtend heb ik een afspraak in de fractiekamer met één van onze leden.

Om 17.30u vindt de jaarlijkse voetbalwedstrijd plaats tussen de persclub en de gemeente Eindhoven. Een leuk evenement waar ik volgend jaar zelf ook aan mee ga doen. De gemeente en Eindhovense raad komen dan op een andere manier in contact met de pers. Dit jaar won de gemeente na strafschoppen met 5-4. Nadien op eigen kosten een heerlijke barbecue. Met dank voor de hartelijke ontvangst bij AV Eindhoven.

Zaterdag 21 juni 2014
In het Provinciehuis in Den Bosch vond de PvdA Brabantdag plaats. Hier heb ik deelgenomen aan een aantal workshops waaronder het oprichten van een Brabantse rode ondernemersclub. De tweede workshop onder leiding van Tweede Kamerlid Michiel Servaes en vers Europarlementariër Kati Piri ging over Europa en onrust in de wereld in relatie tot Nederland. Zeker de regio Eindhoven heeft zeer veel baat bij een goede samenwerking in Europa. Ik ga de komende jaren proberen om meer de positieve effecten van Europa voor de Metropool regio Eindhoven te laten zien. Uiteraard zonder voorbij te gaan aan zaken die beter kunnen.

Zondag 22 juni 2014
Op dit moment bereid ik de commissievergadering van aanstaande dinsdag voor en heb ik een aantal vragen voor het college in voorbereiding inzake Jeugdzorg. Tevens overleg over onderwijs en de vraag in welke mate het onderwijs haar opleidingsaanbod (beter) zou moeten afstemmen op de vraag van de arbeidsmarkt. Een afspraak met het onderwijsveld is dan ook gemaakt. Deze zal na de zomervakantie plaatsvinden.
__

Met vriendelijke groet,

Ward Overeem

Raadslid Eindhoven | Fractie PvdA Eindhoven
|Commissie Maatschappij & Cultuur| Commissie Economie & Mobiliteit|