Door Ab Oosting op 2 december 2014

De week van Ab Oosting

Maandag
Overleg met mantelzorgers over alle ondersteuning die zij mensen tijdelijk bieden. Het valt op dat de mantelzorgers zelf heel positief staan tegen over het veranderingsproces. Ik kreeg signalen dat er een groot tekort aan mantelzorgers zou zijn. Mantelzorgers zeggen zelf dat er nogal verwarring heerst over wat een mantelzorger wel of niet doet. Mantelzorgers zijn geen verpleegkundigen en richten zich vooral op sociale activiteiten zodat mensen niet vereenzamen. Mantelzorgers zijn geen verpleegkundigen en maken ook geen huizen schoon.

Dinsdag
In Rotterdam deelgenomen aan een dag waarop innovatief aanbesteden centraal stond. Ik ging er met hoge verwachtingen naar toe, maar teleurgesteld naar huis. Er zijn slechts maar een paar goede voorbeelden in Nederland op dit gebied. In onze regio staat dit voor het komend jaar op de agenda, maar het lijkt alsof het aanbestedingsproces in beton gegoten is en alleen de openbaar vervoer bedrijven dient.

Woensdag
Op excursie geweest met het Waterschap de Dommel om in de praktijk te zien wat de resultaten zijn van inrichtingsplannen waarbij ruim aandacht is besteed aan samenspraak met de belanghebbenden. Het was koud en winderig, maar het resultaat mag er zijn!

Donderdag
Op deze dag stond energiebesparing en grondstoffen besparing centraal in een overleg met regio gemeenten. De dag werd afgesloten met een rondleiding bij Baetsen Recycling in Veldhoven. Hier wordt het plastic gescheiden dat door u en mij in zakken en/of containers wordt ingeleverd. Boeiend om te zien (en te ruiken) hoe dit werkt.

Vrijdag
Op Strijp S een bijdrage geleverd aan de discussie hoe het openbaar vervoer in de komende 10 jaar verbeterd kan worden. Innovatie stond centraal, maar al snel werd duidelijk dat we misschien een systeemsprong moeten maken; meer moeten denken in mobiliteit en minder in bussen. Mensen vonden dat na de trein, tram, metro en de auto, de bus wel het minst aantrekkelijke alternatief is. Dit geeft te denken.

Zaterdag
Bezig geweest met de verkiezingen voor de Waterschappen in maart van 2015 die deze keer samenvalt met de verkiezingen voor provinciale staten. Dat wordt nog een lastige klus omdat het om twee totaal verschillende bestuurslagen gaat. We zullen zien. Ik sta zelf op de lijst van Waterschap de Dommel om de waterbelangen van Eindhoven en omstreken in te brengen.

Ab Oosting

Ab Oosting

Mijn naam is Ab Oosting en ben lid van de commissie Maatschappelijke Ondersteuning Ik erger mij er aan dat in de pers het beeld is ontstaan is dat oudere mensen tot last van de maatschappij zijn geworden. Dat is niet zo; ouderen letten meer op hun gezondheid; bewegen meer en dragen vaak een steentje bij

Meer over Ab Oosting