Door Ab Oosting op 13 april 2016

De week van Ab

Deze week stond in het teken van mobiliteit. Vorig jaar is het bidbook ‘Bereikbaarheid Zuid Nederland’ aan Minister Schulz aangeboden. Hiermee kwam geld beschikbaar voor verbetering van de rijkswegen en het aanleggen van een digitale WIFI P corridor tussen Rotterdam en Venlo en Amsterdam richting grens. Dit houdt in dat er over enige jaren communicatie mogelijk is tussen voertuigen en  de weg. Simpel gezegd krijgt u een snelheidsadvies of routeadvies in de auto en op termijn is het mogelijk dat zelfrijdende auto’s hier gebruik van maken. In het bidbook heeft onze regio aangegeven dat er nog een bereikbaarheidsakkoord met de 21 gemeenten gesloten moet worden waarin  ‘Smart Mobility’ een prominente  plek inneemt. Roel  Hoppezak gaf in het Evoluon een toelichting op het proces.

Een dag later werd door de Hermesgroep een toelichting gegeven op de nieuwe OV concessie. Tot verrassing van iedereen was er een aardige portie innovatie in opgenomen dat nog verder uitgewerkt moet worden. De klanttevredenheid staat centraal. Er worden 33 elektrische bussen geïntroduceerd en twee waterstofbussen. De lijn naar  het vliegveld zal om de zeven minuten gereden worden. Er wordt gekeken of de budgetten voor doelgroepenvervoer niet samengevoegd kunnen worden zodat hiervoor apart efficiënt en voordeliger vervoer voor ontwikkeld kan worden. Alle bussen zullen in de kleur rood en wit gespoten worden net als andere bussen in de regio. Er zal een speciale app geïntroduceerd worden die u verteld wanneer uw bus arriveert. Uiteraard ziet u dit ook op de nieuwe halteborden in Eindhoven. Dit zijn zo de eerste highlights die in het Evoluon toegelicht werden. Wethouder Jannie Visscher is zeer tevreden met de inspanningen van Hermes.

Ab Oosting

Ab Oosting

Mijn naam is Ab Oosting en ben lid van de commissie Maatschappelijke Ondersteuning Ik erger mij er aan dat in de pers het beeld is ontstaan is dat oudere mensen tot last van de maatschappij zijn geworden. Dat is niet zo; ouderen letten meer op hun gezondheid; bewegen meer en dragen vaak een steentje bij

Meer over Ab Oosting