Bekendmaking concept-kandidatenlijst

19 november 2021

Het bestuur biedt met trots de concept-lijst aan leden aan. De kandidaatstellingscommissie heeft een moeilijke puzzel weten te leggen en de opdracht van de ALV zeer vakkundig uitgevoerd.

Op 9 december wordt de lijst tijdens de ALV definitief vastgesteld, alsook het verkiezingsprogramma. Reserveer deze datum vast in de agenda, we zullen de avond inrichten volgens de laatste corona-richtlijnen

 

1. Mieke Verhees (56) Gestel

Lijsttrekker

‘Ik ben erg trots op deze lijst’, zegt Mieke Verhees die zelf eerder al door de leden was verkozen tot lijsttrekker. ‘Het is een mooie diverse mix van ervaring en nieuw talent, van doeners en denkers en de leeftijdsgroepen zijn goed vertegenwoordigd. Ik ben erg blij met de grote animo van kandidaten om zich voor onze partij in te willen zetten. Het is goed om te zien dat de sociaal-democratische waarden nog steeds leven, ook bij de jongeren. Ik het ontzettend veel zin in de campagne. Om samen met dit team, met alle andere kandidaten op de lijst en met de vele vrijwilligers hard aan het werk te gaan om ervoor te zorgen dat het eerlijke geluid hoorbaar blijft in onze stad’

 

 

2. Patrick van Tuijn (52) Strijp

Patrick is een teamplayer en wil samen met de fractie dingen voor de stad voor elkaar krijgen. Hij heeft zich afgelopen vier jaar als commissielid meer dan bewezen. Hij hecht groot belang aan mensen waarderen om waar ze goed in zijn. Patrick is iemand die authentiek is met een sympathieke uitstraling. Hij heeft binnen het stadhuis een ruim netwerk opgebouwd en is op straat zichtbaar. Hij is breed inzetbaar en heeft aandacht voor veel onderwerpen zoals sport, jeugdzorg, wonen, financiën en veiligheid. Naast commissielid is hij in het dagelijks leven ondernemer. Patrick heeft de ambitie en de kwaliteiten om fractievoorzitter te worden.

3. Rosa van den Nieuwenhof (27) Centrum

Rosa is een bijzondere jonge vrouw, authentiek, communicatief sterk, sociaal en heeft een nieuwsgierige houding. Een creatieve denker en doener. Ze is bescheiden, en toch ook uitgesproken. Ze denkt goed na over haar antwoorden en antwoordt vervolgens met overtuiging. Ze is niet bang voor weerstand: ze vindt dat haar voorstellen sterker worden, juist als ze ook in gesprek gaat met tegenstanders en critici. Ze heeft een groot netwerk in Eindhoven. Deels door haar werk en vrijwilligerswerk en deels sociaal. Ze is sterk op thema’s als onderwijs, publieke gezondheid en inburgering.

 

4. Tjeerd Ritmeester (32) Centrum

Tjeerd staat voor een nieuwe generatie en brengt nieuw elan. Hij heeft bij de PvdA laten zien een harde werker te zijn en hij heeft veel energie en passie voor burgerparticipatie. Tjeerd is lang lid van de partij, hij is gecommitteerd en gedreven. De campagne voor lijsttrekker heeft hem laten ervaren dat hij geniet van en goed is in campagne voeren. Het smaakt hem dan ook naar meer. Tjeerd wil komende raadsperiode groeien en op termijn mogelijk als fractievoorzitter opereren. Hij wil nu vooral werk maken van de opgave om politiek zichtbaarder te maken naar buiten toe. Onze verwachting is dat hij een sterk debater zal zijn. Zijn profiel met kennis van Europa / internationaal past bij een stad als Eindhoven, als kloppend hart van de regio Brainport Eindhoven.

5. Wil van Haalen (61) Gestel

Wil is een vrouw met een sterk sociaal commitment. Het zit in haar natuur om naar buiten te gaan, de buurten en wijken in, in gesprek met Eindhovenaren. Ze was afgelopen vier jaar als raadslid overal in de stad zichtbaar namens de PvdA. Haar focus ligt op preventie, zorg en gezondheid in brede zin. En ze zoekt hierbij voortdurend de overlap met andere domeinen. De kracht van Wil is haar betrokkenheid bij mensen, contact met bewoners, op straat zijn en haar passie voor de zorg. Ze is daarmee een inspiratiebron voor anderen. Ze is werkzaam als (wijk-)verpleegkundige.

 

6. Murat Karatas (41) Woensel

Murat is een open, authentiek en positief persoon. Eenmaal in gesprek met hem word je automatisch enthousiast. Hij heeft zijn voeten in de klei en weet dan ook waar het over gaat als we het hebben over de tweedeling in de stad. Ook weet hij uit ervaring hoe moeilijk de wereld is voor mensen in wijken zoals Woensel West. Mensen helpen is zijn drijfveer. Hij bereikt makkelijk mensen, gaat laagdrempelig het gesprek aan. Daarbij maakt hij geen onderscheid naar afkomst of positie; hij stapt ook rustig op een wethouder af om te zeggen wat hij van dingen vindt. Hij kan wat er speelt in de wijken naar binnen halen in de politiek. Hij wil zich sterk maken op thema’s als armoede, schulden, veiligheid en voorzieningen in wijken. Is zelfstandig ondernemer.

7. Florian Lambert (35) Strijp

Florian is een high potential voor de raad. Hij verraste de commissie met zijn bestuurlijke sensitiviteit en doordachte aanpak. Hij is politiek geëngageerd, werkt bij ASML en wil met het raadslidmaatschap ook graag maatschappelijk betrokken bezig zijn. Dat hij deze combinatie nodig heeft, blijkt ook uit zijn studies Technische Natuurkunde en Politicologie. Florian heeft een open en nieuwsgierige houding, zowel naar onderwerpen als naar mensen. Hij zoekt van nature dialoog en samenwerking op. Hij is vriendelijk, bescheiden en heeft flair.

 

8. Jan Hopstaken (36) Woensel

Gedreven en enthousiast raadslid. Hij brengt energie en positiviteit met zich mee, iets wat zijn baan als docent maatschappijleer ook van hem verlangt. Hij heeft aandacht voor de verenigingskant van de PvdA en zet zich ook in voor ledendemocratie. Zijn focus is duidelijk: mobiliteit en duurzaamheid. Bij deze thema’s ligt zijn passie en hierop wil hij graag door in een volgende periode. Jan is een prettige toevoeging aan een team.

 

9. Andrej van Hout (24) Stratum

Andrej is een bevlogen PvdA’er en als voorzitter van de landelijke Jonge Socialisten heeft hij het afgelopen jaar veel kennis van politieke inhoud en processen opgedaan en een groot netwerk door het hele land opgebouwd. Hij is sterk op abstract niveau en heeft brede interesse in onderwerpen. Hij is goed in staat zijn politieke speerpunten te beargumenteren, zowel in een inhoudelijk debat als op straat als in de media. Eerder was hij korte tijd commissielid in zijn geboorteplaats Veldhoven. Een talent voor de Eindhovense gemeenteraad.

 

10. Youssef Helal (29) Woensel

Youssef komt uit een rood nest en wil zich net als zijn vader inzetten voor zijn medemens, met name voor die Eindhovenaren die het niet breed hebben. De PvdA is voor hem de enige partij die echt werkt maakt van het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk. Youssef is iemand die op straat en tijdens de campagne gemakkelijk contact maakt met mensen en niet terugschrikt voor weerstand. Hij gaat met iedereen met open vizier het gesprek aan. Hij is positief, bescheiden en vriendelijk. Hij wil werk maken van thema’s als armoede, schulden en inburgering.