Door op 2 februari 2015

Leden, fractie en bestuur bezoeken High Tech Campus

De PvdA is een levendige vereniging en daarom organiseren we regelmatig excursies en werkbezoeken in de stad. Enerzijds omdat het gezellig en leuk is en anderzijds nuttig omdat de fractie zo continu op de hoogte blijft en waar nodig ‘politiek’ hier wat mee doet.
Deze keer stond een bezoek aan de High Tech Campus op het programma.

Op 28 januari heeft een delegatie van de afdeling PvdA Eindhoven een bezoek gebracht aan de High Tech Campus in Eindhoven om te ontdekken wat de kracht is van de campus en wat de politiek kan bijdragen om mee te blijven helpen aan deze groei en aandrijver van werkgelegenheid in de Brainport regio. Leden, bestuur en raadsleden waren aanwezig om te horen via het startup XL programma wat nu precies de belangrijkste factoren zijn om startende bedrijven (vanuit de hele wereld) met innoverende ideeën een snelle groei te kunnen geven op weg naar de eerste ontwikkeling, productie en marketing van hun vaak zeer innovatieve oplossingen.

Wereldwijd aanzien.
De Campus is een broedkamer voor technisch en wetenschappelijk denkwerk geworden die wereldwijd aanzien heeft en voor bedrijven een steeds meer aanzuigende werking heeft om naar Eindhoven te komen. Alle mogelijkheden zijn aanwezig om er voor te zorgen dat bedrijven concentreren op de kwaliteit die ze willen behalen en niet de logistieke en administratieve stappen die nodig zijn. Faciliteiten zijn voor handen en kunnen direct worden gebruikt, zonder het risico te hebben dat men met zeer dure apparatuur achterblijft die niet doorverkocht kan worden. Op de Campus helpen bedrijven elkaar.

Terugkoppeling naar fractie.
Aan de hand van het werkbezoek aan de High Tech Campus werd duidelijk dat zij specifiek 2 zaken willen voorleggen aan de politiek. Deze vragen zullen worden teruggekoppeld aan de fractie. De ene vraag heeft te maken met de bereikbaarheid en de andere vraag heeft te maken met de rol van een actieve overheid om in gezamenlijkheid energie te steken om de resterende vierkante meters vol te krijgen met innovatieve bedrijven. Dat mogen start-ups zijn maar net zo goed gerenommeerde bedrijven die een aanvulling  zijn voor de High Tech Campus en die tegelijkertijd de meerwaarde zien van de formule en samenwerking zoals die er nu uit ziet.

Het was al met al een zeer geslaagd bezoek. Wij danken dan ook Bert-Jan Woertman en Eric Broekhuizen voor hun  gastvrijheid en enthousiaste verhaal.

We zijn zeer benieuwd waar de volgende excursie naar toe gaat.

Namens het bestuur, Ian Cummins en namens de fractie Ward Overeem