Door Frank Depla op 20 december 2016

De Geldropseweg wordt eindelijk opgeknapt!

Al jaren werken bewoners en winkeliers keihard aan plannen voor het opknappen van de Geldropseweg. Een van de laatste ‘ radialen’ welke nog niet is aangepakt en driegt te verloederen. Al in de periode 2007 – 2009 was het project gepland om te realiseren, maar door de crisis is dit stop gezet. Maar nu de gemeente voor het eerst sinds jaren weer kan investeren in de stad dreigde dit project geen ‘ prioriteit’ te krijgen. En dat vindt de PvdA opmerkelijk. Want wijkbewoners en ondernemers hadden juist de handen weer ineen geslagen door dit voorjaar met een burgerinitiatief naar de Raad te komen.

Bewoners gaven duidelijk aan dat het nodig is: toenemende leegstand en achterwege blijven van investeringen door ondernemers. Geen

Het buurtinitiatief is blij dat het dan toch gelukt is! Met Champagne kwamen ze naar het Stadhuis om te proosten op het gezamenlijk resultaat. Een dikke proficiat voor deze volhardende inwoners!

visite kaartje voor de entree naar de binnenstad. Ook de leefbaarheid komt onder druk, juist een radiaal met winkels is een plaats men elkaar kan ontmoeten. Deze winkels dreigen nu te verdwijnen.
Daarnaast werd het belang benadrukt hoe verkeersonveilig het is voor bewoners van de Rochusbuurt , de Irisbuurt en Cingelhouck en het witte Dorp.

Op initiatief van de PvdA is de Geldropseweg nu toegevoegd aan de lijst van investeringen. Daarnaast hebben we het college nadrukkelijk gevraagd bewoners en winkeliers te betrekken bij het maken van de plannen.

Na de raadsvergadering konden bewoners en winkeliers na jarenlange strijd nog even niet geloven dat het nu echt gaat gebeuren. Toch was het direct helder dat dit besluit direct positieve gevolgen heeft: de vertegenwoordiger van de Jumbo telefoneerde met het hoofdkantoor dat de plannen om te investeren nu wel zinvol zijn!

Tot slot, we mogen blij zijn dat we als stad weer in de positie zijn om te investeren. De binnenstad is daarbij natuurlijk belangrijk, maar ook de wijken zijn belangrijk. Vandaar dat we als PvdA blij zijn met de herinrichting van de Geldropseweg en de andere drie investeringsprojecten oa het veiliger maken van het Floraplein voor fietsers.

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla