21 januari 2014

Nieuwe ledendag JS Brabant

Op 6 februari organiseert JS Brabant een ledendag! Deze zal plaatsvinden in Eindhoven. Ben jij JS-er of geïnteresseerd in de JS en tussen de 14 en 28 jaar dan nodigen wij je van harte uit. ‘s Middags starten we samen met de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu. Daarna is 2de Kamerlid Michiel Servaes te gast.

Het is mogelijk om bij deze activiteit later aan te sluiten. Laat dit weten wanneer je je aanmeldt.

15:30 verzamelen op station Eindhoven
16:00 gesprek met Yasin Torunoglu
17:00 introductie “beginselen van de JS”
18:00 diner
19:30 discussie met Michiel Servaes.

Met Yasin Torunoglu, wethouder in Eindhoven, gaan we in gesprek over zijn portefeuille. Wat betekenen de woorden Wonen, Wijken en Ruimte voor de stad Eindhoven? Wat wordt er van de inwoners van Eindhoven verwacht als het gaat om burgerparticipatie? Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd hoe hij de afgelopen vier jaar als raadslid en wethouder heeft ervaren.

Verder bespreken we tijdens de nieuwe ledendag alvast de beginselen van de Js. In de eerste helft van 2014 worden de beginselen van de JS weer kritisch bekeken. Wat motiveert Jonge Socialisten eigenlijk? Wat vinden we belangrijk? En welke idealen willen we verwezenlijken? Daarom is er een commissie ingesteld die zich over deze vragen gaat buigen. Tijdens het Voorjaarscongres in Utrecht worden de beginselen uitgebreid besproken, maar voor die tijd wil de commissie graag zoveel mogelijk input vanuit de JS. Voor het diner bespreken we kort de beginselen, en na het diner hebben we een discussie met de commissie.

Een deel van het avondeten zal bekostigd worden door de JS.

Aanmelden kan door voor 30 januari een mail te sturen naar Joost (joostwestland@gmail.com). Het is ook mogelijk om iemand mee te nemen!

Wij hopen jullie allemaal te zien op 6 februari!

Datum:6 februari

Tijd:15.30

Locatie: Station Eindhoven