Door Ward Overeem op 20 januari 2014

De week van Ward Overeem

Het zal u niet ontgaan zijn maar de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart, zijn reeds in volle gang. Mijn afgelopen week heeft dan ook grotendeels in het teken gestaan van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Maandag 13 januari
18.00u: We hebben campagneoverleg in ons campagnehuis. Op de volle agenda staan naast een aantal algemene campagne onderwerpen ook een paar specifieke zaken gepland. Veel mensen hebben geen idee hoeveel er bij het organiseren van een goede campagne komt kijken. Daarom ben ik elke keer weer trots als ik iedereen met zo veel inzet en inspiratie actief zie zijn. Zo gaan we het hebben over een activiteit die voor donderdagavond gepland staat, dan komen de kandidaten die op de lijst staan voor het eerst na de ledenvergadering weer bij elkaar. Die avond gaan we het hebben over de persoonlijke campagnes en welke mogelijkheden er zijn om je binnen het PvdA Eindhoven gedachtengoed als kandidaat te kunnen profileren. Tevens hebben we op zondag een vrijwilligersdag gepland waarvoor ook het één en ander moet worden georganiseerd.

19.20u: Na dit overleg stap ik op mijn fiets en fiets naar het stadhuis om de Commissie Maatschappij & Cultuur voor te bereiden samen met collega Hafid Bouteibi en Ab Oosting. Voor morgen staat Jeugdzorg en WijEindhoven op het programma. Erg belangrijke onderwerpen.

20.30u: Fractieoverleg. Samen met alle fractieleden nemen we de agenda door en de voorbereidingen van alle Commissies.

23.00u: Moe maar voldaan fiets ik naar huis.

Dinsdag 14 januari
16.45u Aanwezig op het stadhuis. Nog even de laatste zaken voorbespreken ten aanzien van de Commissie Maatschappij & Cultuur.
Naast de onderwerpen Jeugdzorg en WijEindhoven staat ook kort de bibliotheek op de agenda. De PvdA is er veel aangelegen om de aanstaande transities in de Jeugdzorg en de decentralisaties in de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik ben blij dat er ook ouders van jeugdigen zijn die contact met je hebben en vertellen waar hun zorgen liggen. Dit inspireert en neem je mee in je verhaal. Het zijn namelijk vaak dikke en moeilijke dossiers waar je met regelmaat hoofdpijn van krijgt. Het is daarom mooi dat je als Raads- of Commissielid een kaderstellende en controlerende rol hebt.

20.15u Op de fiets voor overleg in campagnehuis en voorbereiden van de bijeenkomsten van donderdag en zondag.

Woensdag 15 januari
Vandaag politiek gezien een eenvoudige dag. Er moeten ruim 300 rode rozen worden opgehaald voor een deur aan deuractie die voor die avond staat gepland. We bedanken vanavond de bewoners van Drents Dorp voor het opgeruimde karakter van hun buurt.

19.00u Elk jaar is er een carnavaleske raadsvergadering en vanavond vindt de eerste repetitie plaats. Het betreft het zingen van een lied dat we hebben geschreven ter bevordering van de opkomst. Hierover kan ik nog niet teveel zeggen. Wel dat ik ga zingen. Na deze repetitie bezoek ik kort de nieuwjaarsreceptie van het CDA, omdat het onderhouden van onderling contact nou eenmaal belangrijk is.

Tenslotte heb ik om 20.45u nog een vergadering voor een andere hobby van me, de Musical Carnavalx.

Donderdag 16 januari
19.30u Bijeenkomst van de kandaten op de lijst over je eigen persoonlijke campagne. Onze lijsttrekker Yasin Torunoglu trapt af en benadrukt nog eens waarom de verkiezingen en een grote PvdA er echt toe doen. Zeer inspirerend en daarom ben ik des te meer gemotiveerd om er vol tegenaan te gaan. Dat heb ik de afgelopen jaren al gedaan en dat blijf ik doen. Het is verder goed om de programma’s van de andere partijen erbij te pakken en te zien waar er verschillen zijn. De partijen maken echt wezenlijk andere keuzes. Daarnaast vraag ik me af hoe het met het doorrekenen van de programma’s is gesteld. De opdracht van vanavond is om te werken aan mijn eigen persoonlijke flyer. Op korte termijn kunt u mijn persoonlijke flyer dan ook inzien.

Vrijdag 17 januari
Het blijft ook belangrijk om aandacht te hebben voor je privéleven. Soms is het lastig om in deze tijden de juiste aandacht te verdelen. Dat blijft voor mij een aandachtspunt. Kortom de vrijdagavond is voor thuis.

Zaterdag 18 januari
Er staan een tweetal belangrijke activiteiten op het programma. Ik start van 10.00u tot 12.45u met het bouwen van het decor voor de Musical Carnavalx. Ook deze musical wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Ik ben uitermate trots op alle vrijwilligers die elke zaterdag met passie en toewijding aan de slag gaan. Of het nu de sport- hobbyclub of politiek betreft, petje af.
Rond 13.00u arriveer ik in Genderdal waar we met de PvdA vrijwilligers deur aan deur gaan om de buurtbewoners te feliciteren met het opgeruimde karakter van de wijk. ‘s Ochtends hebben collega PvdA’ers samen met vrijwilligers uit de buurt zwerfafval opgeruimd. Samen werden 11 vuilniszakken met zwerfafval opgehaald. In de middag hebben we deur aan deur rozen en een flyer uitgedeeld.

Zondag 19 januari
12.15u Op de fiets naar het campagnehuis voor de vrijwilligersdag. Onze vrijwlligers, allemaal lid, arriveren rond 14.00u en krijgen uitleg over wat de campagne inhoudt en hoe ze eventueel een bijdrage aan de campagne kunnen leveren. Alle bijdragen van klein tot groot zijn voor ons uitermate waardevol. Het bruist dan ook van de positieve energie. Mooi om dit gevoel met zijn allen vast te houden. Leden maken kennis met de kandidaten en er wordt over en weer informatie uitgewisseld. Het deed me goed om zoveel nieuwe gezichten te zien. Een geslaagde dag. Na de evaluatie en het opruimen kom ik rond 17.45u thuis aan. Toch nog een stukje schrijven voor op de website en nog even naar een feestje van de buurman en dan is het weekend weer over. Op naar een nieuwe week.

Ward Overeem
Commissielid Maatschappij & Cultuur
Plaats 7, lijst PvdA-Eindhoven 2014

 

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem