Door Frank Depla op 5 oktober 2015

De week van Frank

Donderdag 24 september , opening van het nieuwe Karregat, lees het stuk op deze side https://eindhoven.pvda.nl

Vrijdag 25 september
Een prachtige presentatie van de directeur van de marathon, jazeker as weekeinde is het weer zover! Een marathon door de stad, geen 2 rondes , maar een parcours, een wens van de meeste deelnemers.
Mooi om te horen dat Techniek Design en Kennis, de slogan vd stad ook verweven zit in de marathon: hoe kunnen we met de meetsystemen https://aireas.wordpress.com/2015/10/01/schone-lucht-in-eindhoven-tijdens-de-marathon/comment-page-1/
van de stad sturen op minder gebruik vd auto zodat op de dag van de marathon de lucht schoon is van Eindhoven.
Dat doet me een beetje denken aan mijn ‘ zwem tocht door de grachten in `Amsterdam, ook daar was het evenement een stimulator voorin dat geval een schone gracht!

Hierna de openng van het de Stadsbrouwerij. De burgemeester wist te melden dat we nu meer brouwerijen hebben dan onze zuiderburen. Hij smaakte en ik heb getoost op het mooi terras … -.)

Hierna meezingen samen op het stadhuisplein , en het werd nog laat….

Zaterdag 26 september
Geheel straffeloos een gezellig avondje , met enigszins een wat houte mijn eerste waterpolowedstrijd van het seizoen. Een nederlaag…

Maandag 28 september
Fractievergadering, waarbij al vast een voorschot nemen op de commissievergaderingen van een week later. Oa het initiatiefvoorstel van ons raadslid Ellen Schoumacher tav schuldhulpverlening. Niet alleen maar roepen hoe erg het allemaal is , maar ook concreet hier wat aan doen. Natuurlijk door de mensen in het veld, maar de politiek kan een handje helpen. Armoede neemt nog steeds toe, ondanks dat we een goed sociaal beleid hebben in 040 en meer mensen werk vinden! Kortom nog genoeg werk aan de winkelwerk.

Goed werk Ellen. http://eindhoven.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=1335494/type=pdf/Initiatiefvoorstel_Schuldhulpverlening__PvdA_.pdf

Dinsdag 29 september
Prima presentatie van het beleidsplan van de stichting 18 september. We blijven redelijk uniek met een jaarlijks terugkerend feest om onze bevrijding te vieren!

Ik ben zelf een keer mee geweest naar Normandië. Samen met leerlingen de graven bezocht van veel soldaten, vaak niet veel ouder dan zij zelf. Indrukwekkend en zeer zinvol om een nieuwe generatie weerbaar te maken tegen intolerantie en te laten staan voor vrijheid! Allez, het is al vaak genoeg gezegd, vrijheid , je weet pas wat het is wanneer je niet meer hebt.

Juist in deze tijd van de vluchtelinge crisis word je weer eens met de neus op de feiten gedrukt in wat voor geweldig land wij leven. Ik maak me dan ook grote zorgen om onze vriend Wilders die het iedere keer weer lukt in dit soort situaties mensen tegen elkaar op te zetten. Van wie zou hij dit ooit in de geschiedenis hebben geleerd?

Dat neem niet weg dat er problemen op ons afkomen en dat ik me goed kan voorstellen dat mensen zich zorgen maken of zij ook een woning krijgen of een baan kunnen vinden. Kortom niet alleen nu noodopvang regelen , maar ook extra woningen en banen.

Woensdag 30 september
Werkbezoeken horen bij het raadswerk, en ook erg leuk om te doen.
Deze middag mee geweest met een ambtenaar van milieutoezicht.
Indrukwekkend de kennis van zaken, maar ook het vermogen om dit op een fatsoenlijk wijze door te nemen met in dit geval een bedrijfsleider van een vleesverwerkend bedrijf.
Alles was prima in orde. “ ik kan het me niet permitteren om het niet op orde te hebben, dan kan ik de tent wel sluiten, maar ik zou het ook niet willen, daar is dit een te mooi product voor” .
Dat het geheel anders kan bleek wel diezelfde avond. Zie ED linkje. http://www.ed.nl/regio/eindhoven/misstanden-bij-kippenboutuitbener-in-eindhoven-video-1.5297018

Gelukkig is dit een uitzondering, en dit laat weer eens zien dat we in een land wonen waar regels zijn, en dikwijls ook zinvol , zinvol voor werknemers, zinvol voor omwonenden en natuurlijk zinvol voor ons als consumenten.

Donderdag 1 oktober
Bij een bijeenkomst van miliedefensie en FNV over TTIP.

Ik had er nog niet zo veel over gehoord . Zie ook het filmpje van Lubach op zondag. https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15038449be1bde95?projector=1 Natuurlijk zijn we voor handel, eerlijk handel, handel volgens onze milieunormen, sociale normen en natuurlijk op een democratische wijze. Maar wat we nu weten voldoet dit verdrag hier niet aan. Volgende week een motie in de raad, we zullen deze ondersteunen, geen TTIP, tenzij….

Zaterdag 3 oktober
Dit keer wel gewonnen in met waterpolo.
En savonds de lichtparade van het Philipsdorp Prachtig initiatief van kustenaars, buurtbewoners en met ondersteuning van woonbedrijf en CKE. Swingend en lichtgevend door het Philips dorp
Zie mijn facebook

Frank Depla

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla