16 november 2017, om 22:00, 't Honk

Thema avond verkiezingsprogramma PvdA Eindhoven

Hartelijk dank voor jullie bijdragen op de vorige ‘meepraat avond’! 

Was je daar niet bij? Dan heb je nog een kans om direct invloed uit te oefenen op ons  verkiezingsprogramma zonder amendementen te hoeven schrijven. Door echt mee te doen dus. Op 16 november komen we nog een keer bij elkaar. De inbreng van de vorige avond is verwerkt en de nieuwe concept-versie van ons verkiezingsprogramma kun je via deze link downloaden en lezen.

Heb je nog punten die je wil inbrengen, dan ben je van harte uitgenodigd! Via de link (hierboven in het blauwe balkje en via de foto hiernaast ) kun je het concept-verkiezingsprogramma lezen.

Ook is op 16 november het debat over Basisinkomen, gaan we dat wel of niet opnemen in ons verkiezingsprogramma? Met twee sterke meningen, namelijk die van Staf Depla onze wethouder werk, economie en beroepsonderwijs en Hans Lindeijer, lobbyist basisinkomen pur sang. Meer over het debat verderop in deze email.

De komende weken wordt dan verder gewerkt aan het programma waarna we in de ledenvergadering van 21 december definitief  het programma vaststellen. De ALV heeft tenslotte het laatste woord.
Je bent van harte welkom op donderdag 16 november om 19.45 uur!
We starten om 20:00 uur.

Locatie: ons Honk, kijk hier voor de route.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten,
de programma commissie,
Frank Depla, Jack Tinnemans, Jan Verbruggen, Mary Fiers, Naomi Woltring en Yasin Torunoglu.

 

Debat: Basisinkomen wel of niet?
Debat over het basisinkomen, wel of niet in ons verkiezingsprogramma?  5 Van de 17 partijen in de Tweede Kamer spraken zich uit voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart voor dit soort experimenten. Alleen de VVD en de PVV waren tegen. Net voor de zomervakantie kregen Groningen ( + Den Boer), Tilburg, Wageningen, Deventer en Nijmegen het groene licht van de regering. Amsterdam niet, omdat de hoofdstad weigert om de verplichte tegenprestatie van uitkeringsgerechtigden op te nemen. Amsterdam heeft besloten ook zonder Haagse toestemming een experiment te doen. De gemeenteraad van Utrecht beslist binnenkort of zij het Amsterdamse voorbeeld gaan volgen.

Wat gaat Eindhoven doen? Is het basisinkomen iets wat de Partij van de Arbeid in Eindhoven in haar verkiezingsprogramma wil opnemen?

Bij de Eindhovense G1000 burgertop stond het in de top 3.  In sommige steden wordt er voorzichtig geëxperimenteerd. Is het de oplossing voor armoede, brengt het basisinkomen het beste in de (werkloze) mens naar boven? Is het echt beter voor je gezondheid? Wie gaat dat betalen? Werkt het wel echt? Is het een linkse hobby? Hoe gaat het met de experimenten? Wel of niet sollicitatieplicht naast het basisinkomen? Waarom mogen de experimenten geen basisinkomen heten, waarom dan wel een experiment of waarom niet? Ga je er sneller van aan het werk als je de afgelopen jaren niet hebt gewerkt?

Genoeg gespreksstof voor een debat!
Praat mee en denk mee op 16 november!