“Geen adressen? Minder volk”
Het ED kon het niet beter verwoorden.
Want is het volgende niet vreemd: voorheen nodigde de gemeente bewoners wel uit voor een ouderen activiteit, en nu bewoners deze activiteit zelf organiseren niet meer.
Natuurlijk er zijn genoeg redenen te bedenken waarom iets niet kan, “precedent werking, en wat doen we met mensen die een “ja nee” sticker op de deur hebben zitten?”
Tja allemaal redenen om iets niet te willen. En dat is vreemd, juist in een tijd, om de woorden van oud raadslid Jacques van de Meer aan te halen: “we bewoners aan het stuur” willen zetten. Waarom geef je hen dan ook niet navigatie richting de adressen van de doelgroep?
Jammer een gemiste kans om te laten zien dat het je serieus neemt als overheid om bewoners te helpen bij het organiseren van een activiteit. Juist omdat we inzetten op de eigen kracht, maar die moet je soms wel ondersteunen. En inderdaad niet altijd op dezelfde wijze: ouderen hebben nu eenmaal andere steun nodig dan een jongere. Kortom een overheid waarbij ‘ eigen kracht’ niet betekent “gooi het maar over de schutting’ , maar waarbij die ‘ eigen kracht’ wordt gestimuleerd en ondersteund.
In dit geval met het verspreiden van een brief voor een ouderendag.
Waarbij de ervaring leert dat wanneer een dergelijke uitnodiging gericht wordt verspreid vele malen meer mensen op het event af komen.
En tja wat weegt dan zwaarder, het chagrijn van enkele bewoner die liever deze post niet wil ontvangen of juist het geluk van een bewoner die hierdoor een dagje uit in hun eigen buurt niet mist!
De PvdA kiest voor het laatste!
Jammer de meerderheid van de raad en de wethouder niet meegingen in onze argumenten van ‘ mogelijkheden’ ipv ‘ onmogelijkheden’.