Door Ab Oosting op 10 november 2015

De week van Ab

Maandag, dinsdag en woensdag stonden in het teken van het bidboek ‘bereikbaarheid Zuid-Nederland! In de afgelopen maanden is in hoog tempo tijdens een waterval van workshops het bidboek samengesteld. Een van de onderdelen was het vinden van slimme alternatieven om het verkeer naar de randen van de regio te bewegen. Hierdoor is de aanleg van de noord oost corridor tussen Helmond, Lieshout en Son niet nodig. Inmiddels heeft het rijk het bidbook omarmd. Klik hier voor het artikel.

Minister Schultz: “Het uitgangspunt van deze plannen spreekt mij aan: samen, slim en robuust. De regio wil samen met alle partijen, overheden, markt en kennisinstellingen, innovatieve concepten op het gebied van Smart Mobility en ITS op grote schaal gaan toepassen, zowel op het hoofdwegennet als het onderliggend wegennet. De ambitie is om de slimste snelweg van Europa te ontwikkelen, startend op de Brabantcorridor, in samenhang met een slim regionaal netwerk. Deze agenda past bij de ambitie van het Rijk en ik ben graag bereid daaraan mee te doen.”

Op 23 november vindt nog een debat met de kamer plaats waarna definitief een klap op de het plan gelegd kan worden. Het plan sluit nu aan bij het DNA van design en slimme uitvindingen waarmee Eindhoven groot is geworden.

Donderdag stond in het teken van Big Data. De gemeente Eindhoven organiseerde een congres in het van de Valk hotel. De digitale economie groeit zeven keer sneller dan de gewone economie. Het eSociety Platform is ervan overtuigd dat de verdere digitalisering op wereldschaal doorzet. Smartphones, tablets, digitale televisie, webshoppen, telebankieren. het is de gewoonste zaak geworden. Het Platform wil dat Nederland het toonaangevende eSociety land wordt: het internetland van de wereld. Hoe kunnen we door data analyse de zorg verbeteren, of hoe kunnen we verkeer beter door een stad leiden, hoe kunnen we zo duurzaam mogelijk ons leven inrichten? Antwoorden waar aan we werken. Meer informatie op: https://esocietyplatform.nl

Vrijdag stond in het teken van het digitaliseren van de zorg. Er zijn diverse apps, thuiszorginstrumenten en mogelijkheden om zorg op afstand te organiseren. Maar hoeveel kan een mens aan? Worden mensen er beter van? Kunnen mensen in een traumatische situatie nog wel met al deze digitale instrumenten omgaan. Zijn de verwachtingen niet te hoog gespannen? Is de zorgrobot een speeltje van ontwikkelaars? In een discussie met de TUe werden op deze vragen ingegaan. Klik hier voor meer informatie.

Ab Oosting

Ab Oosting

Mijn naam is Ab Oosting en ben lid van de commissie Maatschappelijke Ondersteuning Ik erger mij er aan dat in de pers het beeld is ontstaan is dat oudere mensen tot last van de maatschappij zijn geworden. Dat is niet zo; ouderen letten meer op hun gezondheid; bewegen meer en dragen vaak een steentje bij

Meer over Ab Oosting