Commissielid

Patrick van Tuijn

Sport, Mobiliteit

Vanuit mijn functie als voorzitter van een voetbalvereniging ben ik bekend geraakt met de lokale politiek. Ik heb destijds gemerkt dat je als volksvertegenwoordiger wel degelijk een verschil kan maken. Heb mij verder verdiept in het raadswerk en ben tot de conclusie gekomen dat dit een mooie manier is om iets te betekenen voor de samenleving.

Ik heb overigens altijd een grote interesse gehad voor politiek. Vooral nu, in een veranderend politiek klimaat. Als geboren en getogen Eindhovenaar gaan de belangen van de stad en haar inwoners mij dan ook nauw aan het hart. Vooral het gegeven hoe we alle inwoners kunnen laten profiteren van de successen van deze stad. Samen te werken aan een inclusieve samenleving. De waarden van de sociaal-democratie en het zoeken naar overeenkomsten, in plaats van het uitvergroten van verschillen, is daarop mijn inziens de juiste weg. Politiek begint voor mij met luisteren. Gevolgd door het in kaart brengen, bespreekbaar maken, nuanceren en van daaruit zoeken naar de beste oplossing. 

Hier ga ik voor:

Primair op het gebied van de sport. Daar liggen nog vele mogelijkheden om sport te gebruiken als middel voor  meerdere aandachtsgebieden. Denk aan gezondheid, pedagogiek, arbeidsparticipatie en inclusie in het algemeen.