Algemeen Bestuurslid

Necla Kocak

ViP040

Stevige wortels met liefde zorgen voor een prachtige bloei.

Juni 1973, een warme zonnige zomerdag, ben ik op als achtjarige met mijn familie op een lange reis gegaan en verhuisd van Sarkisla (een klein stadje in Sivas) naar Eindhoven. Als kind vond ik dat geweldig spannend, maar als ik er nu aan terugdenk, heb ik zo een grote bewondering voor mijn ouders. Voor hun durf om zo’n grote stap te zetten.

We werden van harte verwelkomd op Schiphol en opgehaald met een busje van DAF (daar werkte mijn vader). Wat een wereld van verschil tussen mijn land van herkomst en ons nieuwe land. Overal rijtjeshuis, wc in het huis, boven slaapkamers en lage ramen. Geasfalteerde wegen en lichtblonde mensen. Na vier jaar op de basisschool heb ik, op verzoek van mijn vader, mijn schoolloopbaan moeten afbreken en zo begon mijn werkcarrière. Als productiemedewerker in een wasserij. Op heel jonge leeftijd heb ik 7 jaar lang onvergetelijke competenties ontwikkeld door hard te werken.
Je bent nooit oud om te leren is mijn levensmotto geworden. Daarom ben ik op mijn 30ste weer gaan studeren. Op mijn 41ste ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Personeel en Arbeid, met als expertise loopbaancoaching. In die periode heb ik ook fulltime gewerkt als peuterleidster, sociaal-cultureel medewerker, intermediair en medewerker personeelszaken binnen diverse instellingen. In 2008 ben ik als onderwijsadviseur begonnen bij de gemeente Eindhoven. Momenteel werk ik als projectleider voor een bijzonder project om meer vrouwen in hun kracht te zetten richting economische zelfstandigheid.
Ik geloof er heilig  in dat alles dat op je pad komt een reden heeft. Samen met ieder persoon, die ik op mijn pad tegenkwam, heb ik aan een missie gewerkt die bijdraagt aan onze samenleving.  Een missie waar ieder persoon ongeacht zijn/haar afkomst, kleur, sekse, levenswijze, leeftijd, ras, geaardheid meetelt en gelijkwaardige kansen verdient. Een missie waar wij allemaal verantwoordelijk voor zijn.
Ik heb alle kansen gekregen om mijn dromen en mijn ambities waar te kunnen maken.  Door kwaliteit en krachten van mensen te verbinden en in te zetten voor onze samenleving. Dat geeft mij de energie en kracht om me, naast mijn gezin en werk, vrijwillig in te zetten voor anderen en als rolmodel op te treden. Zo heb ik met groep gedreven vrouwen een vrouwengroep opgezet; met een groep professionals  studiebegeleiding opgezet en met een groep moeders een netwerkmoedergroep gevormd. Handen uit de mouwen dus en mensen helpen die een duwtje in de rug nodig hebben. In 2013 heb ik mijn Dewa Ney’house geopend, met als doel om kinderen en volwassenen te verbinden met de mooiste klanken van Sofiemuziek en leren wij hen Ney spelen.
Tot slot heb ik altijd affiniteit gehad met politieke ontwikkelingen en laat ik achter de schermen mijn stem horen. Sinds 2016 actief lid van de partij. Nu is het om mijn ervaring in te zetten vanuit het nieuwe bestuur. Dit is mijn sociaal democratische verhaal van  emancipatie, verheffing, leven lang leren en gelijke kansen. Daarom wil ik me graag inzetten voor de PvdA.

Ik ben moeder van vier prachtige dochters. Ik noem ze mijn rozen met verschillende kleuren en geuren en samen vormen wij een mooi boeket.