Statenlid

Edith van Dijk

‘Voor een andere iets kunnen betekenen’, dat staat voor mij als raadslid voorop.

Mijn naam is Edith van Dijk en bijna 4 jaar raadslid voor de PvdA in Eindhoven. Ik heb Eindhoven op een andere manier leren kennen. En vooral heel veel mensen ontmoet. Zo sprak ik met inwoners uit verschillende wijken en buurten over woonoverlast en woningsplitsing. Woonoverlast en woningsplitsing zetten prettig samen wonen en samen leven in sommige buurten en wijken onder druk. Afgelopen jaren is veel gedaan om de gevolgen van woonoverlast en woningsplitsing te bestrijden. Zijn we klaar? Neen. Woonoverlast aanpakken en de ongebreidelde groei van woningsplitsing in sommige buurten en wijken tegen gaan, vergt een lange adem. Daar wil ik de komende jaren voor blijven inzetten.

Een ander punt is de zorg voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen. De komende jaren komen er heel veel nieuwe woningen bij in Eindhoven. In ieder bouwplan vroeg ik aandacht voor voldoende betaalbare woningen. Vooral bij de mooie bouwplannen in het centrum van Eindhoven. Omdat ik vind dat mensen met een kleine portemonnee ook in onze mooie binnenstad mogen wonen. En dat deze woning betaalbaar is. Zorgen dat deze goedkope sociale huurwoningen er ook echt komen, daar ga ik voor.

Daarnaast ligt de ietwat oudere werkzoekende mij aan het hart. Waarom? Omdat ik zelf veel steun van oudere werkzoekenden kreeg bij het zoeken en af en toe vinden van werk. In het bijzonder bij Ervaren Talent en Werkt Voor Elkaar. Door elkaar te helpen met netwerken, opstellen van je C.V., voorbereiden op gesprekken en nog veel meer. Het is gewoonweg fijn dat je even je hart kunnen luchten bij alweer een afwijzing. Inmiddels heb ik met enige regelmaat werk. En kan ik uit ervaring spreken wat de onzekerheid over werk met je doet.

hier ga ik voor

– Zeker van een woning die bij je past

– Voldoende betaalbare sociale huurwoningen, ook in de binnenstad

– Bestrijden woonoverlast en aanpakken woningsplitsing

– Werk moet lonen