Gezondheid

Niet iedereen is even gezond. Maar iedereen zou wel dezelfde mogelijkheden moeten hebben om zo gezond mogelijk te blijven. Armoede helpt bijvoorbeeld niet. De bestrijding van armoede blijft daarom een hoofdpunt voor de PvdA.

Andere dingen kunnen mensen veel meer in de hand hebben. Niet roken, gezond eten, voldoende bewegen. Een gemeentebestuur kan mensen niet dwingen gezond te leven, maar kan het wel stimuleren.

Daarom willen we dat de gemeente het project Eindhoven de gezondste start. Daarin nadruk op preventie om de gezondheid van Eindhovenaren te vergroten, zoals meer bewegen, stoppen met roken en gezonder eten. Om dit voor iedereen bereikbaar te maken, wil de PvdA een betaalbare Eindhovense collectieve zorgverzekering met veel aandacht voor preventie.

Tot slot is de PvdA Eindhoven voorstander van sportief en actief mee kunnen doen. Wij steunen Positieve gezondheid. Dat is het vermogen van mensen zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.