Samen, vooruit!

Komende maanden ziet u weer een oud vertrouwd beeld in Eindhoven terugkomen. Er zullen weer hijskranen te zien zijn. Op Strijp-S gaat op zo’n 5 a 6 plaatsen gebouwd worden. Maar ook de Rabobank en bij het station zullen we weer bouwvakkers zien lopen.

Een teken dat het ergste van de crisis weer achter de rug lijkt. Maar de sporen van de crisis zijn diep. Veel mensen zitten nog zonder werk. En dat blijkt ook uit de nieuwste cijfers van het CPB. De economie groeit harder dan verwacht. Maar…..de werkloosheid daalt minder snel dan verwacht.

staf column

Daarom was ik zo vrolijk na het gesprek met de directeur van bouwbedrijf Volkert Wessels.

Hij gaat de komende tijd veel bouwen in onze stad. En hebben dus weer bouwvakkers nodig. Volkert Wessels doet mee aan Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). Dat wil zeggen dat ze mensen die kwetsbaar zijn op arbeidsmarkt een plek in het bedrijf gunnen.

Dat was de reden waarom mijn medewerker aan het einde van het gesprek voorstelde om afspraken te maken over werkgelegenheid. Hij stelde voor om, ook al is de gemeente geen opdrachtgever, te streven naar 10% medewerkers die nu nog uitkering hebben of werkloos zijn.

De directeur reageerde niet afwijzend. Sterker nog. Hij nam de handschoen op. Waarom zou hij alleen sociaal ondernemen als de overheid opdrachtgever is? Meer hijskranen en dan ook meer banen. Hij liet een folder achter met verhalen van mensen die bij Volkert Wessels een kans hadden gekregen op werk.

Mooie verhalen die mij inspireren om elke dag weer als Partij van de Arbeid initiatieven te nemen of te ondersteunen voor meer banen.

Nog zo’n mooi bericht dat iemand schreef op Facebook, dat ik u niet wil onthouden.

“Vorig jaar werd ik ontslagen vanwege financiële bezuinigingen in de kinderopvang. Mijn hart brak. Na vijf jaar gewerkt te hebben in een kinderopvang kwam het einde in zicht. Ik ging door een vreselijke periode van eenzaamheid en somberheid. Wat een impact heeft dat op mij gehad……dat had ik nooit verwacht.

Ik miste mijn werk en mijn kinderen. Ik miste de gezellige gesprekken met mijn collega’s. Met sommige van hen had ik een fijne vriendschap opgebouwd. Maar vandaag… na maanden lang solliciteren komt er een einde aan mijn onzekerheid. Ik heb een baan gevonden die bij me past”.

Dit motiveert me. Om onze verkiezingsbelofte na te komen dat PvdA040 Werkt.

Dit hebben we ook vorig jaar gedaan.
Als je met weinig geld moet rondkomen word je in Eindhoven het meeste ondersteund. En wat blijkt nu! Een jaar later heeft RTL het armoedebeleid in 250 gemeenten vergeleken. En weer steekt Eindhoven er positief bovenuit. Kortom: onze verkiezingsbelofte hebben we waar gemaakt. En wat toen en nu ook weer opvalt: de steden in Brabant met PvdA in het college doen het socialer dan steden zonder de PvdA. Kortom geen enkele reden om op een verjaardagspartijtje te twijfelen om voor je politieke voorkeur uit te komen!