Door Frank Depla op 7 juli 2015

Zwemmen voor een aantrekkelijk tarief in het buitenbad op warme zomerdagen.

De PvdA heeft 2 zomers geleden gepleit voor een apart entreekaartje voor zwembad de Tongelreep op mooie en warme zomerdagen. Dit n.a.v. een idee van een inwoner. Wat was zijn suggestie: “zorg voor een aparte ingang voor het buitenbad, en maak het kaartje voor het buitenbad de helft van de prijs van het normale kaartje waarmee je ook het golfslagbad kunt bezoeken. Want wat was zijn redenering: op een mooie zomerdag wil je graag buiten liggen op de prachtige ligweide en zwemmen. Je maakt geen gebruik van het golfslagbad, maar je moet hier wel voor betalen. Door de entree te ‘splitsen’ los je dit probleem eenvoudig op.

In augustus 2013 – de laatste warmte periode- hebben wij het college dit idee aangedragen, maar…. de zomer was voorbij toen de antwoorden binnenkwamen van het college op dit verzoek.
Nu we aan het begin van de zomer staan en we de eerste hittegolf al achter de rug heeft de PvdA de vraag opnieuw gesteld. Met wat overtuigingskracht hebben we de wethouder zover kunnen krijgen dat vanaf 14.00 heden –vorige week vrijdag 3 juli- op warme dagen een dalurentarief is van 5 euro.

De PvdA is blij dat op deze manier onze prachtige Tongelreep weer breder toegankelijk wordt en het hierdoor op mooie zomerdagen heerlijk druk is .

Frank Depla

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla