Door Frank Depla op 12 september 2016

De week van Frank Depla

Wat een heerlijk nazomer weer!

In combinatie met nog niet echt vergaderen, maar wel afscheid nemen van Rob betekent dat we nog niet vol op stoom zijn. Dat neemt niet weg een enerverende week wat betreft politiek en werk. Ik pik nog het staartje van de week hiervoor even mee:

Donderdagavond 1 september
Met een grote delegatie van bewoners gesproken en rondgeleid door de scheidingstraat en omgeving.  Daar is een grote concentratie van woningen/zorginstellingen voor mensen die het wat minder hebben getroffen in onze stad.

De meeste bewoners van Eindhoven hebben geen problemen om deze mensen als buren te hebben, vaak gaat het goed samen.

Ook bij deze bewoners is er draagvlak, al meer dan 50 jaar. Dat gaat goed, nog wel, Maar dan is het wel belangrijk dat de nieuwe verbouwingsplannen  gedragen worden door de buurt.  Ik heb mijn zorgen kenbaar gemaakt aan de wethouder en ik ga er vanuit dat hij binnenkort met de bewoners opnieuw het gesprek aan gaat zodat het draagvlak blijft bestaan voor de opvang voor Eindhovenaren welke net iets meer zorg nodig hebben. Want het kan niet zo zijn dat een buurt waar nu nog wel draagvlak is voor dergelijke opvang de leefbaarheid verslechterd.

Vrijdag 2 september
Opening clubhuis van de nieuwe fusie vereniging Oranje Rood.

Gefeliciteerd verenigingen met jullie fusie en prachtige nieuwe clubhuis.  Naast stenen een impuls voor het Hockey, en ook voor het gebied Gennerperparken. Waar het oude clubhuis nog staat van OZ wordt straks ruimte gegeven aan de natuur.

Nu wel opletten dat ook dat laatste wordt gerealiseerd, soms wordt aan het einde van dergelijke project het groen wel eens vergeten…Maar wanneer het allemaal is gerealiseerd weer een nieuwe impuls aan de sport én groen in onze stad!

Maandag 4 september
Weer weerzien van collega’s , na ruim 6 weken, dat blijft altijd een raar moment, enerzijds het gevoel, nu starten we echt weer, einde vakantie! En anderzijds natuurlijk erg leuk om je collega’s weer te zien waar je intensief mee optrekt. En dat geldt ook voor raadsleden van andere partijen echt terug komen heet dat!

Dinsdag 5 september
Afscheid van Rob, 4 hartverwarmende speeches van mensen die nauw met hem hebben samengewerkt. Oa Mieke Verhees, onze fractievoorzitter, haar speech lees je op onze site.

Rob krijgt wat ie verdient, geen obligate toespraakjes, maar allemaal speeches uit de ‘ tenen’.

“ Samenwerken, voor de troepen vooruitlopen” , dat gaat als een rode draad door de verhalen heen,  en dat heeft gemaakt tot waar we nu staan met onze stad.  Nogmaals dank voor je inzet Rob!

Woensdag 5 september
Tja, waarom moeten we ook al weer zo nodig bij elkaar komen als gemeenteraad?

Oh ja, het ouder appel vond om belangrijke redenen dat we de Jaarrekening (de verantwoording van wat is uit gegeven en niet is uitgegeven en het effect hiervan)  dit niet voor de vakantie konden behandelen maar na de vakantie.  Meestal heb ik geen probleem om mijn avondje waterpolo /sporten te moeten opgeven voor de politiek. Maar dan met het wel een belangrijke reden hebben, ik kan het u niet uitleggen, het Ouderen appél waarschijnlijk wel…

Donderdag 8 september
Jubileum van Boet  van Stiphout een van de bodes van het stadhuis. Ik ken hem nog uit de tijd dat ik werkte op de Don Boscostraat. Met mijn collega’s ontvingen wij grote groepen werkzoekenden welke we weer aan het werk probeerde te helpen.

Boet was dan de eerste persoon om deelnemers op hun gemak te stellen!

Boet nogmaals gefeliciteerd met je 25 jarige jubileum!

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla