27 mei 2017

ViP040 naar “een stukje paradijs aan de Dommel”.

Afgelopen zondag gingen de vrouwen van de PvdA, ViP040, naar het Heempark Frater Simon Deltour. Het was een geslaagde middag en de secretaris van de PvdA-afdelingen Nuenen was er bij én schreef een kort verslag.

  Ank Hermens heeft ons (met z’n achten) op zondagmiddag 21 mei in dit paradijsje rondgeleid. Al 20 jaar begeleidt Ank als gids mensen door het park. Zij laat zien hoe bijzonder de natuur is en vooral de landschappen uit de omgeving van Eindhoven. In de tuin zijn deze landschappen kleinschalig nagemaakt. In mei staan al veel planten in bloei en vliegen en kruipen er de dieren rond die er thuis zijn. Het werd een heerlijke middag. We hebben genoten van de pinksterbloem, het  ereprijs, het zenegroen, de ratelbloem, de gele lissen, de wolfsmelk , de meanderende Dommelarm, de Trompetterbeek, de struikheide, het elzenhaantje, de klotput, de koekoeksbloem (de echte), de bolle akker en nog veel meer. En bovenal de verkwikkende rust en dat zo vlak bij de drukte van de stad.

Na de wandeling werd er gepicknickt. Glaasje wijn, lekkere hapjes, goed gesprek, helemaal te gek. Voor de meisjes die er niet bij waren, jullie hebben wat gemist.

Tip: als je eens wat te organiseren hebt, neem je gasten mee naar het Heempark Frater Simon Deltour aan de Genneperweg 145. Succes verzekerd!

Marianne Cooijmans