Door Ward Overeem op 11 mei 2015

Van Merrienboer kandidaat gedeputeerde PvdA Brabant

De Statenfractie van de PvdA Brabant draagt oud-wethouder van Eindhoven Erik van Merrienboer (48) voor als kandidaat gedeputeerde. In het nieuwe provinciebestuur dat de PvdA zal vormen met VVD, SP, D66 krijgt Van Merrienboer de zware portefeuille Ruimte en Financiën.

Van Merrienboer was eerder wethouder en gemeentesecretaris in Eindhoven en werkt momenteel als Directeur Strategie en Beleid bij de Provincie Noord-Brabant. Daarnaast is hij als lid van de Stuurgroep Philip Morris nauw betrokken bij het verbeteren van de werkgelegenheid in West-Brabant.

De PvdA Brabant roemt Van Merrienboer om zijn grote inhoudelijke kennis, strategisch vermogen en verbindende kwaliteiten. Stijn Smeulders (fractievoorzitter PvdA Brabant): ”Erik heeft bestuurlijke ervaring als wethouder, maar is ook ontzettend goed ingevoerd in de opgave waar de provincie voor staat. In Eindhoven en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven werd hij erg gewaardeerd. Hij is in staat om op korte termijn resultaten te boeken voor Brabant.”

Van Merrienboer is geboren in Roosendaal en is momenteel woonachtig in Eindhoven. ”Ik ben verheugd dat de PvdA mij voordraagt als kandidaat gedeputeerde”, aldus Van Merrienboer.

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem