Door Ward Overeem op 29 maart 2015

Uitnodiging dinsdag 31 maart aanpak G1000

Ook in Eindhoven G1000?

De laatste tijd blijkt behoefte te bestaan aan nieuwe vormen van betrokkenheid bij de samenleving. En dan niet meer langs de geijkte lijnen van de democratie. Maar in aanvulling daarop en vooral zonder de directe bemoeienis van de overheid. Zo namen in steden als Amersfoort en Uden inwoners zelf initiatieven die landelijke bekendheid kregen onder de naam G1000, naar een voorbeeld uit België. Tijdens bijeenkomsten verdiepten zij zich in thema’s zoals gezondheid, mobiliteit, duurzaamheid en groen. Die gesprekken mondden uit in diverse succesvolle projecten.

De Eindhovense gemeenteraad sprak op 17 maart uit het toe te juichen wanneer ook in Eindhoven zo’n initiatief van de grond zou komen. Dit dankzij een actuele motie ingediend door Sjoerd Slaaf, Raadslid fractie PvdA Eindhoven en ondersteunt door diverse andere fracties.

Er zijn nog heel wat vragen over de initiatieven te stellen. De Nederlandse initiatiefnemer van G1000 Harm van Dijk is graag bereid om op 31 maart aan raadsleden en belangstellende inwoners uit de stad uitleg te geven over de Amersfoortse aanpak. Hij zal op inspirerende wijze ingaan op vragen zoals wat is het doel? Hoe is het initiatief opgezet? Wat kunnen we hiervan leren? Wat is de verhouding tot de overheid? Hoe gaat het financieel? Hoe kan zo iets ook in Eindhoven starten?

Wanneer: dinsdag 31 maart
Hoe laat: 17.00 uur – 18.30 uur
Waar: Hal van Honderd, Stadhuis
Voor: raadsleden en belangstellende inwoners van Eindhoven

 

 

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem