Door Frank Depla op 10 maart 2017

Toezegging staatssecretaris Dijksma PvdA aan bewoners in Tongelre tegengaan trillingen

Al jaren hebben bewoners van Tongelre overlast van de drukte op het spoor. De werkzaamheden aan de Betuwelijn zorgen er voor dat nog meer goederentreinen over de zogenaamde ” Brabantroute ” worden omgeleid. De “Brabantroute” is de spoorlijn vanaf de Duitse grens bij Venlo tot aan Rotterdam. Deze spoorlijn gaat dwars door steden en dorpen, waaronder Eindhoven.
De laatste jaren zijn bewoners van de Hofstraat, de politiek ( oa de lokale- en Provinciale fractie van de PvdA ) en wethouder Visser gezamenlijk opgetrokken om dit probleem aan te pakken .
Dit is gelukt wat betreft de aanpak van de geluidsoverlast aan de Hofstraat.  Woningen worden door een extra investering geïsoleerd.
Toch is nog een ander probleem in Tongelre: trillingen! Dit maakt soms het geluid van een metro welke onder je huis doorrijdt.
Bewoners hebben de kans gegrepen, met ondersteuning van de lokale PvdA fractie, de staatssecretaris  Sharon Dijksma van de PvdA een petitie aan te bieden op het station van Eindhoven.
Het is de bewoners gelukt om de staatssecretaris te overtuigen dat dit écht een probleem is. Met de petitie aanbieden is het probleem natuurlijk niet opgelost, maar staat het ,  in Haagse termen, wel op de politiek bestuurlijk agenda: Sharon Dijksma heeft toegezegd dat er een zogenaamde “casestudie’ komt  in Tongelre naar de trillingen.
Een mooi resultaat omdat bewoners concreet en helder hun zorg over de leefbaarheid hebben kunnen uitspreken.
Daarnaast blijft de staatsecretaris zich internationaal hard maken dat de treinen uit Oost-Europa met zogenaamde “vierkante wielen” op den duur van het spoor verdwijnen . Deze treinen zijn zwaar verouderd en maken gruwelijke herrie wat ook de leefbaarheid in Tongelre aantast.
De Eindhovense PvdA zal in de gaten houden wat met de toezegging gebeurd , zodat Tongelre op den duur ook voor de bewoners welke niet op de Hofstraat wonen, leefbaar wordt.
Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla