Sjoerd Slaaf, sociaal democraat in hart en nieren

Door Frank Depla op 23 september 2021

Sjoerd was in hart en nieren een sociaal democraat. ‘Samen sterk’ was voor hem geen loze kreet. Hij leefde zijn leven volgens dat uitgangspunt. Hij bracht mensen en ideeën bij elkaar. Of het nu was als vrijwilliger voor  het leefbaarheidsteam in Blixembosch of als voorzitter van platform Woensel Noord, altijd met de drive om het goede te doen voor de stad en zijn inwoners.

Misschien wel het mooiste wapenfeit op dit gebied was de organisatie van de ‘mars van de vrede en vriendschap’ . Ook hier weer het verbinden van mensen: de bewoners die zich zorgen maakten over de komst van een AZC in hun woonwijk en andere bewoners die juist de Syriërs direct welkom wilde heten .

Dit soort inspanningen van Sjoerd beïnvloedde ook de besluitvorming van het gemeentebestuur, zowel college als Raad. In diezelfde Raad was hij een warm pleitbezorger van burgerparticipatie, eerst als bewonersvertegenwoordiger in een ‘geel jasje’  en later natuurlijk als Raadslid voor onze PvdA.

De laatste jaren was hij de geluksambassadeur van de stad, ook een ‘ jas ‘ die hem helemaal paste! Met zijn positivisme en optimisme wist hij prachtige plekjes te benoemen als plaatsen waar bewoners van onze stad geluk aan beleven. In feite een bekroning op al zijn vrijwilligerswerk dat hij jarenlang deed voor de stad.

We gaan zijn tomeloze inzet, zijn aanstekelijke energie én vooral zijn motto “samen sterk” missen!

 

Frank Depla

Bestuurslid PvdA Regio Eindhoven

 

 

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla

Waar ben je naar op zoek?