Samen zijn in Vonderkwartier

14 januari 2018

Vandaag waren we met onze wekelijkse canvasactie in het Vonderkwartier. Wat een leuke wijk dat is wisten we al, maar werd weer ‘ns extra bevestigd.

Vriendelijke, tevreden, betrokken buurtbewoners die blij zijn met hun woonplek, actief zijn in de buurt en voor elkaar zorgen.

Daar hoorden we een prachtig voorbeeld van: een man in de buurt overleed en zijn vrouw bleef alleen achter. Ontredderd en niet goed in staat om voor zichzelf te zorgen. Het huis moest verkocht worden maar bleek vervuild en overvol. De buurt regelde via een appgroep de hulptroepen: een aantal wekenlang werd er voor de vrouw gekookt en werd ze geholpen met het opruimen van haar huis totdat het geschikt was voor de verkoop.

De buurt is over het algemeen blij met de diversiteit van de bewoners. Er is relatief behoorlijk wat kamerbewoning, maar we hebben daar niet veel mensen over horen klagen. Studenten zijn welkom en voelen zich ook aangehaakt bij de activiteiten. En die zijn er veel: van de Carmina Burana tot filmavonden, van pannenkoeken bakken tot het beachvolleybaltoernooi op het plein. Eén van de drijvende krachten van deze buurtactiviteiten is Madelon van der Hofstad. We zijn hartstikke trots dat zij onze kandidaat is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze staat op nummer 24.

De wijk wil energieneutraal worden en is bezig met een zonnenpanelenproject.

De mensen zijn blij met het betaald parkeren omdat er nu weinig tot geen parkeerdruk meer is. Er is wel grote behoefte aan goede voorzieningen voor het fietsparkeren.

We hebben een aantal tips meegekregen met betrekking tot de oversteek Julianastraat/Mauritsstraat, over het groenonderhoud en de vuilcontainer. Daarover nemen we contact op met de gebiedscoördinator.

Ook is het idee geopperd om een buurtdebat te organiseren in buurtcafé ’t Vonderke. Als je ideeën hebt voor onderwerpen, laat het ons weten!