Door Ward Overeem op 8 november 2015

Samen op weg naar vrede en vriendschap

Afgelopen zaterdag vond de kortste vredesmars ooit plaats bij AZC ‘De orangerie’ in Eindhoven. Diverse bewoners van een tweetal Eindhovense wijken Achtse Barrier & Blixembosch heette de asielzoekers welkom in hun buurt. Zowel Bart Willemse en Sjoerd Slaaf (PvdA raadslid), initiatiefnemers en buurtbewoners als Wethouder Yasin Torunoglu hielden een toespraak.Onder meer bedoeld om ook eens een positief signaal te laten horen.

De laatste tijd zijn er veel berichVrede en vriendschap 2ten in de media verschenen over de vluchtelingenproblematiek. Soms hoorde we vreselijke geluiden doorspekt van oordelen, meningen en aannames. Daarom ben ik blij dat ik samen met inwoners uit de wijk en een aantal van onze leden zelf aanwezig was bij deze bijeenkomst. Er was sprake van een prettige en respectvolle sfeer onder het genot van een kopje koffie, soep en enkele lekkernijen. De bijeenkomst was bewust zonder politieke of religieuze achtergrond georganiseerd.

Vraagt om vervolg.
Deze eerste gezellige bijeenkomst vraagt om een vervolg. Als het aan de bewoners van het AZC en de buurt ligt blijft het niet bij deze ene keer en gaat men vaker bij elkaar op de koffie. Uiteindelijk is dat de beste manier om kennis met elkaar te maken en elkaar beter te leren kennen.

We mogen trots zijn op deze initiatiefnemers en onze eigen Sjoerd Slaaf, omdat zij laten zien dat er genoeg mensen zijn die een dergelijke bijeenkomst organiseren en laten zien dat als je elkaar beter wilt leren kennen je ook met elkaar in gesprek zult moeten gaan. Dat zij niet de enige waren bleek wel uit de mooie opkomst van deelnemers die niet alleen afkomstig waren uit Blixembosch en de Achtse Barrier maar uit de hele stad.

Al met al was het een mooie bijeenkomst met dank aan de organisatie, buurtbewoners en de bewoners van het AZC.

Ward Overeem

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem