5 juni 2013

PvdA Eindhoven doet mee met rolstoelbasketbaltoernooi

Elk jaar doet er een team van de PvdA-Eindhoven mee aan het basketbaltoernooi van de Achilles Flames. De PvdA vindt dat de breedte sport toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het inschrijfgeld voor het toernooi komt geheel ten goede aan het  jeugdteam van de Flames. Dit jaar eindigde we als één-na-laatste. Dat kan volgend jaar beter.

Instellingen en bedrijven
Zowel UWV, PvdA als diverse bedrijven deden mee aan het toernooi. Het is fantastisch om te ervaren dat deze sport niet alleen snel en technisch is maar dat je ook een fysieke- en mentaal sterk karakter moet hebben om op het hoogste niveau mee te kunnen doen. Het team van de PvdA kijkt dan ook terug op een geslaagd toernooi en raad aan om eens een kijkje te nemen bij het rolstoelbasketbal. Een zeer boeiende sport om zelf te ervaren en om naar te kijken.

Tussen de wedstrijden door en na afloop van het toernooi hebben we een aantal bruikbare adviezen meegekregen om de toegankelijkheid van rolstoelers te vergroten en om de gehandicaptensport in brede zin de politieke aandacht te geven die het verdient.

Tot volgend jaar. Dan doen we zeker weer mee.