Door Albertien Schoots op 29 september 2014

PvdA actief in verschillende wijken in verband met burendag

Afgelopen zaterdag was het weer burendag in diverse wijken van Eindhoven. Zo ook in Doornakkers. Dit jaar wordt die voor de wijk Doornakkers gehouden in de Doorntuin. De PvdA heeft ondersteuning van de vrijwilligers in de stad hoog in het vaandel staan. Zonder de velen vrijwilligers die actief zijn in onze wijken zouden veel belangrijke activiteiten niet kunnen plaatsvinden. Afgelopen zaterdag tijdens burendag hebben enkele PvdA-leden zich dan ook beschikbaar gesteld om mee te werken in een aantal wijken zo ook in de Doornakkers.

Doorntuin
We worden hartelijk ontvaPvdA in de Doorntuinngen en krijgen handschoenen en een schoffel in de hand gedrukt en wordt uitgelegd waar we aan het werk kunnen gaan. Vandaag staat het wieden van onkruid op het programma. Het is een geweldige tuin, waar we als stad trots op mogen zijn. Ons is gevraagd in aan het werk te gaan in de eetbare tuin. Vanwege het goede nazomer weer van de afgelopen tijd, met veel zon en regen, heeft het onkruid genoeg kans gekregen om te groeien.

Na een paar uur heerlijk gewerkt te hebben stoppen we moe maar voldaan. Het resultaat van ons werk is goed te zien en dat geeft iedereen voldoening.

Andere activiteiten
Afgelopen zaterdag hebben meer vrijwillige PvdA’er zijn of haar handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben we in de Bennekel geholpen om een achtertuin van één van de bewoners op te knappen. Waren we ook aanwezig op het plein in Blixembosch en niet te vergeten in Jagershoef. Hier hebben we met een aantal vrijwilligers actief meegeholpen met het burendagprogramma van de wijk.

Al met al hebben willen we de organisaties bedanken voor het feit dat we bij hen welkom waren. Met dank ook aan al die vrijwilligers in de buurten en wijken waar wij deze keer niet konden zijn maar die er voor gezorgd hebben dat de burendag een succes is geworden.

Namens de PvdA Eindhoven

Albertien Schoots

Albertien Schoots

Albertien Schoots

Ik ben Albertien Schoots. Ik ben 65 jaar, getrouwd, moeder en oma. Ik woon met veel plezier in Woensel-West en ben daar een actieve vrijwilliger. Ik heb me altijd ingezet voor leefbare, veilige en sociale wijken, waar samen aan de wijk wordt gewerkt. In mijn werk heb ik vele jaren leerlingen/studenten, die extra hulp nodig

Meer over Albertien Schoots