Door Frank Depla op 8 april 2016

‘PING PONG’: uw trein naar Dusseldorf heeft 15 jaar vertraging.

Zo begon een collega raadslid van D66 zijn bijdrage bij het indienen van een door de PvdA en D66 gezamenlijk ingediende actuele motie. Deze roept het college op opnieuw de lobby te starten voor een verdubbeling van het spoor in Duitsland vlak over de grens. Pas dan is het mogelijk om snel met de trein vanuit eindhoven naar Dusseldorf te reizen.

Het probleem ligt niet meer zozeer aan Nederlandse kant cq in de tweede kamer. Met name door de lobby uit eindhoven via onze burgemeester Rob van Gijzel en wethouder Staf Depla is daar iedereen inmiddels overtuigd – ook met de bijhorende financiële middelen- dat deze treinverbinding er moet komen om het Ruhrgebied te verbinden met onze Brainport. En dan geen boemel maar een echte intercitytrein. Nee, het probleem ligt aan Duitse kant. Daar is een zogenaamde ” Budesverkehrswegeplan 2030 als concept aangeboden aan het Duitse parelement. Dit is een plan wat laat zien waar wordt geïnvesteerd de komende jaren in Duitsland in het spoor. De verdubbeling van het kleine stukje spoor tussen Kaldenkirchen en Dulken is daarbij niet opgenomen.

Kortom werk aan de winkel voor ons college, maar niet alleen voor ons college, maar ook voor het college van Venlo en de dagelijkse besturen vd provincies Limburg en Brabant om zowel bij onze staatssecretaris aan de bel te trekken als bij de Duitse federale regering en en de regering van Noord RijnWestfalen om alsnog te zorgen dat de plannen voor de verdubbeling van het spoor opgenomen worden in de plannen.

Want nog eens 15 jaar wachten op het perron voor een trein die niet komt is veel te lang!

Frank Depla

Gemeenteraadslid voor de PvdA – Eindhoven

Frank Depla

Frank Depla

Ik ben Frank Depla (1963). Geboren getogen in Stratum. Nu al weer enige tijd woonachtig in Gestel en geruime tijd actief geweest voor de PvdA Eindhoven als raadslid. Nu probeer ik waar kan mensen te ondersteunen vanuit mijn rol als coordinator van het Ombudsteam. Wat mij motiveert is onrechtvaardige situaties aanpakken.  Bijvoorbeeld bewoners die vastlopen

Meer over Frank Depla