Door Wim Claasen op 29 juni 2016

PGB rapport

Maandagavond 27 juni presenteerden de ombudsteams van regio Helmond-Eindhoven de ‘Opiniërende Verkenning rondom het Persoonsgebonden Budget’: Minder bureaucratie en meer maatwerk zijn de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport.

Onder andere Tweede Kamerlid Lutz Jacobi nam het rapport in ontvangst.

IMG_8188

IMG_8210-1Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor drie grote taakgebieden in het sociale domein, ook het persoonsgebonden budget valt daaronder. Afgelopen maanden hebben de PvdA-ombudsteams in de regio Eindhoven-Helmond een gezamenlijke verkenning uitgevoerd om zicht te krijgen op hoe het nu in de praktijk gaat met de pgb’s.
De verkenning richt zich op de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Laarbeek, Someren – Asten, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre.

Centrale vraag onderzoek
De centrale vraag bij het onderzoek is: Hoe wordt de decentralisatie in de diverse gemeenten in praktijk gebracht; wat gaat er goed, waar zijn er kritische punten?

Download het rapport ‘Opiniërende verkenning rondom het persoonsgebonden budget’. (pdf, 345kB)

Wim Claasen

Wim Claasen

Door werkzaamheden als psycholoog, (leraren)opleider, onderzoeker en bestuurder goed thuis in (passend) onderwijs, jeugdzorg en omgaan met klachten & conflicten.

Meer over Wim Claasen

Waar ben je naar op zoek?