Door Ward Overeem op 18 september 2013

Oud-burgemeester Rein Welschen overleden

Rein Welschen een prachtig mens, een bestuurder in hart en nieren en een voorbeeld voor velen is dinsdag 17 september 2013 overleden. Het bestuur en de fractie van de PvdA-Eindhoven wensen familie, vrienden, partijgenoten, oud collega’s en collega politici veel sterkte bij dit grote verlies. Rein Welschen is voor velen binnen onze partij een voorbeeld en inspirator geweest.

Afscheid
Het afscheid van Welschen is zaterdag in besloten kring in zijn geboorteplaats Breda. De gemeente Eindhoven opent donderdag een condoleanceregister en houdt op vrijdag 27 september een herdenking in het gemeentehuis.

Hieronder ziet u enkele reacties op Internet:

Wethouder Staf Depla op Twitter:
“Een mooi mens is overleden. Eindhoven heeft veel te danken aan onze oud-burgemeester.”

Albertien Schoots (Raadslid PvdA-Eindhoven)
PvdA-raadslid Albertien Schoots noemt Welschen “een groot mensen-mens.”

Martijn van Dam (Tweede Kamerlid PvdA)
Rein Welschen, Eindhovens burgervader voor altijd, groot voorbeeld voor mij en de man die mij de landelijke PvdA in loodste, is niet meer.
Droevig. Rein zal in de harten van vele Eindhovenaren voortleven. En de stad is één bloeiende herinnering aan zijn Burgemeesterschap.

Rob van Gijzel (Voorganger en huidig Burgemeester van Eindhoven)
Met het verlies van Rein is een groot, krachtig, inspirerend bestuurder aan de stad ontvallen. Zijn inzet, scherpe politieke analyse en zijn vermogen om visie te koppelen aan goede plannen zullen ons zeker bijblijven.

Mary Fiers (Voormalig Wethouder van Eindhoven)
Rein Welschen is overleden. Onze oud-burgemeester. Mooi mens. Ben er kapot van….. Heel veel sterkte voor iedereen die ‘em lief was!

 

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem