Door Mary Fiers op 6 november 2015

Oproep voor zaterdag 7 november 13.30 uur‏

Beste Eindhovense PvdA-ers,

Waarom ben je eigenlijk PvdA-lid vragen mensen me wel eens? Jullie krijgen die vraag vast ook.  De laatste jaren vol met moeilijke landelijke besluiten misschien zelfs wel vaker?

“Omdat ik geloof in de waarden waar de PvdA voor staat” zeg ik dan nog steeds vol overtuiging. En wat zijn die waarden dan? Een paar kernwoorden voor mij: samen, eerlijk, kansen en een beter leven voor iedereen. Maar hoe geef je daar in het leven van alle dag, een beetje praktisch, invulling aan?

De laatste tijd heb ik veel berichten over de vluchtelingenproblematiek voorbij zien komen. Een complex vraagstuk, waarop geen eenvoudig antwoord te geven is. Te vaak heb ik me zitten schamen op de bank voor het gedrag van sommige landgenoten. Maar ik zat wel op de bank. Wat doe ik zelf om mijn idealen na te streven? Niet genoeg concludeer ik. Misschien geldt dat ook voor sommigen van jullie? 

vrede en vriendschapDaarom ben ik bij met het initiatief van ons Eindhovens Raadslid Sjoerd Slaaf. Jullie hebben het misschien vandaag in het Eindhovens Dagblad gelezen.

Hij organiseert morgen (zaterdag 7 november) een ‘mars voor vrede en vriendschap’. Samen met bewoners van het AZC Orangerie en buurtbewoners (Sjoerd is ook buurtbewoner). Een mogelijkheid om te laten zien waar ik als mens en PvdA-er voor sta.

Ik kom morgen van mijn bank af en ben erbij!

Komen jullie ook?

Mary Fiers

Voorzitter PvdA Eindhoven

 

PROGRAMMA 7 november 2015

13.00 – 13.30 u.  Aankomst deelnemers/genodigden op het aangegeven verzamelpunt ter hoogte van Revalidatiecentrum. (Deelnemers die per auto komen kunnen deze parkeren op het P-terrein van de Taalbrug en wordt ter plaatse aangeduid)

13.30 – 13.45 Korte inleiding en officiële handeling adoptie Castiliëlaan en de Orangerie door de opening van de poort naar ‘Vrede en Vriendschap’.

13.45 – 14.00  Deelnemers/genodigden gaan door de poort en beginnen aan een korte vredesmars naar het parkeerterrein van AZC Orangerie.

14.15 – 14.25  Toespraak Yasin Torunoglu (onze wethouder)

14.30 u.           Informeel samenzijn. Deelnemers/genodigden kunnen nader kennis maken met elkaar.

 

Mary Fiers

Mary Fiers

Met veel plezier woon ik in Eindhoven. Op mijn 17e ben ik hier gaan studeren en niet meer weggegaan. Eindhoven is de stad van de toekomst en nooit ‘af’. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om steeds weer nieuwe dingen te bedenken en te doen. Daar houd ik van! Samen de handen uit de mouwen.

Meer over Mary Fiers