Door Ward Overeem op 23 januari 2017

Open dag bio-energiecentrale een succes.

De bio-energiecentrale op Strijp T voorziet 3000 huishoudens van stroom en de warm watervoorziening maakt gebruik van de infrastructuur van de door Philips vroeger aangelegde buizen onder de grond. Strijp S, Vredeoord, complex Lichttoren en deel Grote Beek zijn voorbeelden van gebieden die de bio-energiecentrale voorziet.

Juni vorig jaar kreeg ik diverse klachten over stankoverlast en dat er roetdeeltjes in de wijken Woesel-West en Drenths Dorp neerdaalden.

Naar aanleiding van bovenstaande klachten ben ik met wijkbewoners in gesprek gegaan en heb ik namens de PvdA raadsvragen gesteld en ondermeer gevraagd om een open dag. Zaterdag 21 januari was deze open dag en de aanmeldingen waren talrijk. Ruim 250 mensen zijn vandaag geweest en hebben een interessante toer door de centrale gehad. Er was voldoende ruimte voor vragen en uitleg. De meeste mensen die ik heb gesproken waren erg te spreken over de open dag en de uitgebreide en open uileg die werd gegeven. Vanwege de drukte was er gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers. De gemeente verdient hiervoor echt de credits.

Vragen van inwoners via raadslid komen goed terecht.
Het is mooi en prettig om te zien dat als wijkbewoners vragen en zorgen hebben ze bij een raadslid van de PvdA terecht kunnen. De vragen waren voor mij weer aanleiding om hierover raadsvragen te stellen. Na de antwoorden van het college zijn de wijkbewoners en ik samen gekomen en er bleken nog een aantal vervolgvragen te zijn. De gemeente heeft hier adequaat op gereageerd en is vervolgens aan de slag gegaan met het organiseren van een open dag. Een mooie manier van democratie.
Bec@eindhoven.nl
De ongerustheid is weg genomen en mocht men in de toekomst onverhoopt toch nog overlast ervaren dan kunnen zij altijd bij vragen een mail sturen naar: bec@eindhoven.nl

Ik wil iedereen van de organisatie hartelijk bedanken.

Maandag 23 januari zond Studio 040 hier een item over uit.

Ward Overeem

Ward Overeem

Ward Overeem

Mijn naam is Ward Overeem, lijst 1 plaats 8. Raadslid voor onze prachtige gemeente Eindhoven en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment ben ik werkzaam bij Metechnica BV als landelijk arbeidsmarktcoach en eigenaar van Bureau Re-Ward. Verder ben ik betrokken inwoner van Eindhoven en zet ik mij graag in voor

Meer over Ward Overeem